NIEUWE VERHALEN

Op de website van het Máximapark plaatsen we regelmatig nieuwe verhalen. Weet je een mooi onderwerp over iets in het Máximapark dat volgens jou echt niet op deze website mag ontbreken? Stuur dan een mailtje naar info@maximapark.nl.

Marije Bergstra

Marije Bergstra over de Buurtcamping Máximapark

Op vakantie in je eigen buurt. Drie dagen kamperen op een gezellige camping, bewoond door leuke mensen uit je eigen buurt. Georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. Er wordt voor je gekookt, je ontmoet nieuwe mensen, er is een zeer afwisselend programma, voor elk wat wils. Beheerder van de Buurtcamping Máximapark Marije Bergstra vertelt.

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.

Krasse Knar Henk Veldhuizen

Elke donderdagochtend kom je in het park een stuk of vijftien ‘krasse knarren’ tegen, die als vrijwilliger in het Máximapark werken om het park nóg mooier te maken. Henk Veldhuizen is er vanaf het begin bij en hij is de oudste van de groep.

Utrechtse Atelierroute

Komend weekend 16-17 september is de Utrechtse Atelierroute-West. Kunstenaars stellen hun werkplaats open voor het publiek, en geïnteresseerden kunnen kunst kijken en kopen. Een van hen is kunstenares Martha Goedings, die haar werkplaats midden in het Máximapark...

Stiltewandelingen met Marian Geurtsen

In een groepje in stilte wandelen. Pelgrimeren. Het is een kleinschalige niet erg in het oog springende bezigheid. Het gebeurt ook in het Máximapark. Het idee is dat je al je zintuigen openzet voor wat er in de natuur gebeurt: de roep van de meerkoeten, de geuren...

De appelmoes-maakster

Appelmoes maken van appels uit het Máximapark, je moet maar op het idee komen. Esther de Hek verzon het en ontwikkelde zeven jaar geleden haar eigen appelmoesmerk: Maximoes.

Jacqueline Hoekstra Ecoloog in het Parkberaad

Nieuw in de Parkorganisatie: ecoloog Jacqueline Hoekstra. Zij is sinds twee jaar als vrijwilliger verbonden aan de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern, die opereert vanuit De Buitenhof in het noordelijke, ruigere deel van het Máximapark.

Erik Graafstal en Jeroen van der Kamp

In het kader van ’25 jaar Leidsche Rijn’ houden de Utrechtse stadsarcheologen Erik Graafstal, Herre Wynia en Jeroen van der Kamp op 14 maart 2023 een lezing over 25 jaar archeologie in dit gebied.

Parkorganisatie

Bewoners en de gemeente werken samen om het Máximapark aantrekkelijk, schoon, heel en veilig te houden. Dat doen zij via het Parkberaad. Een gesprek met Eveline Stroucken (ambtenaar) en Joyce Roskamp (vrijwilliger), de voorzitters van dit Parkberaad.

Projectleider Zillah Kaptein in de Japanse Tuin

De Japanse tuin

De Japanse Tuin Volgend jaar gaat de Japanse Tuin in het Máximapark de volgende fase in. De stichting Bouwloods die al meer dan tien Japanse bruggen in het park heeft gebouwd, maakt twee overdekte houten bruggen en een pagode, een Japans theehuis. En de hofjes...

Elzeline Bergisch

Elzeline Bergisch

Sinds september 2022 heeft de Stichting Vrienden van het Máximapark een nieuwe voorzitter. Elzeline Bergisch. Ze volgt Johan de Boer op, die na 18 jaren trouwe dienst de fakkel overgaf.

Patrick Schoemaker bij zijn bijenvolk

De bijen ambassade

De bijen ambassade 18 september 2022 Sinds juli 2022 staat in het Máximapark op het terrein van Steede Hoge Woerd een kunstwerk met 4500 etensborden en uitbundig groen. Het is de ‘Bee Embassy’, de Bijen Ambassade, waarin een volk van tienduizenden Zwarte Bijen...

Houten Japanse bruggen

De vele waterlopen en de bruggen maken een deel uit van de charme en allure van het Máximapark. De brug over de Lelievijver en de Jeremiebrug springen misschien het meest in het oog, maar de inmiddels veertien robuuste Japanse houten bruggen mogen er ook zijn.

Wood Chapel

De Wood Chapel

De Wood Chapel aan het Ida Mariapad vlakbij de Alendorperweg is een kunstwerk van William Speakman, beschilderd door Gijs Frieling.
Deze blikvanger staat sinds 2009 in het Máximapark.

Stuur hier je nieuwsbericht in

    ARCHIEF