Routes in het park

Wat is een betere manier om het park en al zijn rijkdom te ontdekken dan door een mooie of avontuurlijke route? Zelfs de meest doorgewinterde Máximaparker kan op deze manier het park blijven herontdekken. Voor jong en oud, wandelaars of hardlopers, er is voor ieder wat wils. Volg bijvoorbeeld de wandelroute Beeldenpark Leidsche Rijn en kom achter het verhaal van ieder kunstwerk. Of doe met kinderen de speurtocht langs het Uiltjespad. Elk seizoen is er een aparte Uiltesroute! Heb jij ze allemaal al gelopen?

Uiltjespad

Het Uiltjespad is een leuke speurtocht voor kinderen met vragen en spelletjes over de natuur in het Máximapark. De routes kennen diverse afstanden zodat het voor elke leeftijd leuk is om te doen. En elk seizoen zijn er nieuwe vragen en spelletjes.

Lees hier meer over het Uiltjespad en download de routes.

 

Beeldenpark Leidsche Rijn

In 2009 plaatste Beyond, destijds het masterplan voor kunst in Leidsche Rijn, zeven beelden van (inter)nationaal vermaarde makers in het Máximapark. Deze zeven bijzondere beelden sieren het Máximapark het hele jaar door. Op de website van Zingende Beelden staan twee wandelroutes waarmee je op elk gewenst moment van de beelden kunt genieten.  

Ieder jaar komen de imposante kunstwerken tot leven tijdens Zingende Beelden, een theatrale wandeling langs de mooiste plekken in het park. Cultuur19 nodigt professionele dansgezelschappen en beginnende dansers uit om voorstellingen te maken met de beelden als inspiratie en podium. Houdt de website van Zingende Beelden in de gaten voor de actuele datum voor dit jaarlijkse evenement.

Jouw route ook hier?

Vrijwilligers werken hard aan nieuwe routes om jou te verwonderen! Er is genoeg om het maximale uit het Máximapark te halen! Heb je zelf een leuk idee voor een route in het park? Bijvoorbeeld met een interessant thema, of met een boeiende podcast. Op eigen initiatief of in samenwerking met de verschillende organisaties in het park, neem dan contact met ons op via info@maximapark.nl en wie weet staat jouw route binnenkort op deze pagina!