Het Máximapark is van iedereen

Het Máximapark is een bijzonder park aan de westkant van Utrecht, tussen Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het park is zowel levendig als rustgevend – en bijna zo groot als de binnenstad van Utrecht!

Lees hier meer en bekijk het filmpje over het Máximapark.

Vrijwilligers spelen grote rol in het beheer, programmering, de ontwikkeling van en de communicatie over het park. Hieronder lees je meer over de verschillende organisaties en vrijwilligers die actief zijn in en voor het park.

Green Flag Award voor het Máximapark

Het Máximapark heeft een keurmerk ontvangen: de Green Flag Award. Dit is een groot compliment aan alle vrijwilligers in het park, de verschillende partners van het park en de samenwerking met de gemeente. Het keurmerk laat zien dat het park voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen zoals gastvrijheid, goed onderhoud en veiligheid.

Lees hier het interview met de voorzitter van het Máximapark, Noortje Voulon, over de Green Flag Award voor het Máximapark.

Hoe is het park georganiseerd

De Parkorganisatie is een uniek samenwerkingsmodel waarin de gemeente en vrijwilligers samenwerken. Er zijn veel verschillende organisaties actief in het Máximapark, sommigen met beheer en onderhoud anderen met activiteiten of beiden. Met de Parkorganisatie proberen we zo veel mogelijk integraal op te pakken.

Lees hier meer over de Parkorganisatie.

Hieronder vind je meer informatie over de vrijwilligers organisaties, zoals bijvoorbeeld de Vrienden van het Máximapark en Landschapsbeheer Vleuten-De Meern.

Vlinderhof

De Vlinderhof is een bijzondere tuin in de Binnenhof van het Máximapark, ontworpen door de befaamde Piet Oudolf, ook wel de Rembrandt van de tuinen. De tuin is een bewonersinitiatief en Oudolf heeft hem in samenspraak met hen ontworpen. De tuin wordt door vrijwilligers beheerd. De Vlinderhof heeft het Máximapark in één klap op de wereldtuinkaart gezet. 

Lees hier een korte introductie over het ontstaan van de Vlinderhof.

Vrienden van het Máximapark

De Vrienden van het Máximapark zijn vanaf het begin betrokken bij het Máximapark dat toen nog Leidsche Rijn Park heette. Ze spelen een grote rol in het beheren en onderhoud van het park, maar ook bij nieuwe ontwikkelingen en activiteiten in het park. Verschillende vrijwilligers van de Vrienden zijn ook nauw betrokken bij de Parkorganisatie en nemen deel in verschillende werkgroepen en de koppels. De Vrienden dragen het Máximapark een warm hart toe en zijn als Stichting ook een belangrijke partner voor de Parkorganisatie.

Lees hier meer over de Vrienden van het Máximapark.

 

Landschapsbeheer

Landschapsbeheer Vleuten-De Meern is een vereniging van ruim 40 vrijwilligers die werken aan het beheer en onderhoud van kleine landschapselementen in de omgeving van Vleuten-De Meern. Landschapsbeheer speelt een grote rol in het beheer van De Buitenhof.  Hier bevindt zich ook hun werkplaats en uitvalsbasis; De Buitenplaats aan de Hof Terweydeweg 1A in Vleuten. 

Ga naar de website van Landschapsbeheer Vleuten-De Meern.

Wie kom je tegen in het park?

In het Máximapark gebeurt een heleboel en er zijn veel verschillende (vrijwilligers) organisaties en mensen actief.

Maak hier kennis met een aantal betrokkenen van het park. 

 

Meedenken of meewerken?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meedenken en -helpen om het Máximapark nog een beetje mooier te maken. Wil je meewerken? In het groen of bijvoorbeeld bij onze werkgroep communicatie? Meld je dan aan bij het parksecretariaat via e-mailadres: vrijwilligers@maximapark.nl