Het Máximapark is van iedereen

Het Máximapark is een bijzonder park aan de westkant van Utrecht, tussen Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het park is zowel levendig als rustgevend – en bijna zo groot als de binnenstad van Utrecht!

Lees hier meer en bekijk het filmpje over het Máximapark.

Vrijwilligers spelen grote rol in het beheer, programmering, de ontwikkeling van en de communicatie over het park. Ga naar de pagina Vrijwilligers & Organisaties om meer te lezen over de verschillende organisaties en vrijwilligers die actief zijn in en voor het park.

Hieronder lees je meer over de parkorganisatie, awards en algemene zaken rondom het Máximapark.

Ga naar de verschillende thema pagina’s onder het menu item ‘Over het park’ om per thema meer te weten te komen over het park.

De ontwerper en het ontwerp

Het zwierige Máximapark is ontworpen door Adriaan Geuze, landschapsarchitect met een grote reputatie op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur. Faam verwierf hij met onder meer het Centraal Station in Rotterdam, de wijk Borneo-Sporenburg in Amsterdam, Governors Island in New York, Toronto Central Waterfront en de Jubilee Gardens in Londen. Én het prachtige Máximapark, dat zowel levendig als rustgevend is.

Lees hier het verhaal over de ontwerper en het ontwerp.

 

Hoe is het park georganiseerd

De Parkorganisatie is een uniek samenwerkingsmodel waarin de gemeente en vrijwilligers samenwerken. Er zijn veel verschillende organisaties actief in het Máximapark, sommigen met beheer en onderhoud anderen met activiteiten of beiden. Met de Parkorganisatie proberen we zo veel mogelijk integraal op te pakken.

Lees hier meer over de Parkorganisatie.

Hieronder vind je meer informatie over de vrijwilligers organisaties, zoals bijvoorbeeld de Vrienden van het Máximapark en Landschapsbeheer Vleuten-De Meern.

Green Flag Award voor het Máximapark

Het Máximapark heeft een keurmerk ontvangen: de Green Flag Award. Dit is een groot compliment aan alle vrijwilligers in het park, de verschillende partners van het park en de samenwerking met de gemeente. Het keurmerk laat zien dat het park voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen zoals gastvrijheid, goed onderhoud en veiligheid.

Lees hier het artikel over de Green Flag Award voor het Máximapark.

Wie kom je tegen in het park?

In het Máximapark gebeurt een heleboel en er zijn veel verschillende (vrijwilligers) organisaties en mensen actief.

Maak hier kennis met een aantal betrokkenen van het park. 

 

Meedenken of meewerken?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meedenken en -helpen om het Máximapark nog een beetje mooier te maken. Wil je meewerken? In het groen of bijvoorbeeld bij onze werkgroep communicatie? Meld je dan aan bij het parksecretariaat via e-mailadres: vrijwilligers@maximapark.nl