Vrijwilligers en organisaties

Vrijwilligers spelen grote rol in het beheer, programmering, de ontwikkeling van en de communicatie over het park. Hieronder lees je meer over de verschillende organisaties en vrijwilligers die actief zijn in en voor het park.

De Parkorganisatie is een uniek samenwerkingsmodel waarin de gemeente en vrijwilligers samenwerken. Er zijn veel verschillende organisaties actief in het Máximapark, sommigen met beheer en onderhoud anderen met activiteiten of beiden. Met de Parkorganisatie proberen we zo veel mogelijk samenwerking te stimuleren.

Lees hier meer over de Parkorganisatie.

Vrienden van het Máximapark

De Vrienden van het Máximapark zijn vanaf het begin betrokken bij het Máximapark dat toen nog Leidsche Rijn Park heette. Ze spelen een grote rol in het beheren en onderhoud van het park, maar ook bij nieuwe ontwikkelingen en activiteiten in het park. Verschillende vrijwilligers van de Vrienden zijn ook nauw betrokken bij de Parkorganisatie en nemen deel in verschillende werkgroepen en de koppels. De Vrienden dragen het Máximapark een warm hart toe en zijn als Stichting ook een belangrijke partner voor de Parkorganisatie.

Lees hier meer over de Vrienden van het Máximapark.

 

Meedenken of meewerken?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meedenken en -helpen om het Máximapark nog een beetje mooier te maken. Wil je meewerken? In het groen of bijvoorbeeld bij onze werkgroep communicatie? Meld je dan aan bij het parksecretariaat via e-mailadres: vrijwilligers@maximapark.nl

Voor een actueel overzicht van de laatste vacatures klik je hier.

 

 

Landschapsbeheer

Landschapsbeheer Vleuten-De Meern is een vereniging van ruim 40 vrijwilligers die werken aan het beheer en onderhoud van kleine landschapselementen in de omgeving van Vleuten-De Meern. Landschapsbeheer speelt een grote rol in het beheer van De Buitenhof.  Hier bevindt zich ook hun werkplaats en uitvalsbasis; De Buitenplaats aan de Hof Terweydeweg 1A in Vleuten. 

Ga naar de website van Landschapsbeheer Vleuten-De Meern.

Vlinderhof

De Vlinderhof is een bijzondere tuin in de Binnenhof: bijzonder omdat hij is ontworpen door de bekende tuinarchitect Piet Oudolf én omdat het een bewonersinitiatief is. De tuin is ontworpen in samenspraak met de bewoners en wordt ook beheerd door bewoners. De Vlinderhof heeft een groep van bijna 60 vrijwilligers die de tuin netjes beheren en verschillende activiteiten organiseren.

Lees meer over het ontstaan, Piet Oudolf, bijen, vlinders en alle planten in de Vlinderhof op www.vlinderhof.com.

Wie kom je tegen in het park?

In het Máximapark gebeurt een heleboel en er zijn veel verschillende (vrijwilligers) organisaties en mensen actief.

Maak hier kennis met een aantal betrokkenen van het park.