Bereikbaarheid

Naar het Maximapark kun je het beste lopend of op de fiets komen.

Het Máximapark is voor fietsers goed te bereiken. Bij alle ingangen van het park staan fietsrekken. In het park zelf mag je fietsen op de fietspaden. Het Lint is gedeelde ruimte waar fietsers ook welkom zijn. Je mag natuurlijk niet fietsen op wandelpaden, struinpaden of op het gras.

Het Máximapark is uitermate geschikt om heerlijk te wandelen. Naast Het Lint kunnen voetgangers in het Máximapark ook gebruik maken van de vele verharde voetpaden. Er zijn ook onverharde struinpaden. In het park staan op veel plekken fraaie gewelfde banken om te pauzeren.

 

Openbaar vervoer

Bus: De buslijnen 4, 28 en 127 stoppen dicht bij het park. Vanaf deze haltes loop je in vijf tot tien minuten naar het park.

Trein: De treinstations Terwijde en Vleuten liggen dicht bij het Máximapark. Vanaf deze stations loop je in ongeveer 15 minuten naar het park. 

Kijk hier voor de looproute vanaf station Terwijde. 
Kijk hier voor de looproute vanaf station Vleuten.

Station Leidsche Rijn ligt iets verder, namelijk op 35 minuten lopen, bekijk hier de looproute. Op alle drie de stations zijn OV-fietsen te huur.

Met de auto

Je kunt gratis parkeren op verschillende parkeerterreinen nabij het park. Het ruime parkeerterrein P1, ligt tegenover de hoofdingang van het Máximapark aan de Utrechtseweg 4 in Vleuten.

Op de kaart vind je enkele andere parkeer mogelijkheden. Let op met evenementen kan het druk zijn en adviseren wij om op de fiets te komen. Ook wordt er dan soms een tijdelijk parkeerterrein ingericht. Het park zelf is niet toegankelijk voor auto’s.

Bijzonderheden

Met een tijdelijke verkeersontheffing kan je wel op Het Lint rijden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer je met een trouwauto foto’s wilt maken op Het Lint. Voor het aanvragen van een tijdelijke verkeersontheffing ga naar: www.utrecht.nl/verkeersontheffing