Sport & spel

Het Máximapark biedt genoeg mogelijkheden voor liefhebbers van sport en spel!

In het park zijn drie sportparken. Daarnaast is het park de thuisbasis van twee omniverenigingen, twee scoutingverenigingen, een voetbalvereniging en een hockeyclub.

In het park vind je bovendien een zwembad, klimcentrum, calisthenics bootcamp park en skatebaan. Je kunt jezelf via een trekpontje van én naar de Vlinderhof “trekken”! En aan de liefhebbers van denksport is ook gedacht: er staan schaaktafels bij de ingang van de Japanse tuin. Schaakstukken kun je lenen bij Anafora Parkrestaurant.

 

De Bosspeeltuin

In de ruim opgezette Bosspeeltuin kunnen kinderen in alle vrijheid op ontdekkingstocht gaan en hun fantasie volgen.

In de speeltuin zijn talloze houten speeltoestellen die uitnodigen tot ontdekken en samen spelen. De speeltuin is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar.

Er staat een hek om de gehele speeltuin. De enige in- en uitgang van De Bosspeeltuin grenst aan het terras van Anafora Parkrestaurant. Zo kunt u als ouder, opa of oma rustig genieten, terwijl de kinderen naar hartenlust spelen. Anafora beheert ook het toegangshek van de Bosspeeltuin.
Lees meer over “De Bosspeeltuin” en het interview met initiatiefnemer Happy Megally

 

Calisthenics Bootcamp Park

Aan Het Lint in het noorden van het Máximapark ligt een calisthenics bootcamp park.

Je kunt de toestellen gebruiken om je op eigen gelegenheid in het zweet te werken! Ook worden hier regelmatig (gratis) calisthenics workouts en bootcamps gegeven.

Het calisthenics bootcamp park is er gekomen op initiatief van vijf Leidsche Rijners.

Zie voor meer informatie www.facebook.com/CalisthenicsUtrecht.

Trekpontje Vlinderhof

Voor de echte sportievelingen: vanaf de Alendorperweg kun je met een trekpontje oversteken van en naar de Vlinderhof.

Dit is natuurlijk ook erg leuk als onderdeel van een wandeling met kinderen.

 

 

Max Kidsclub

De Max Kidsclub is een leuke club waar kinderen van verschillende leeftijden met elkaar leerzame, creatieve en actieve dingen doen. Dat doen we buiten in het park en in de werkschuur aan de Alendorperweg.

Lid worden doe je door een mail te sturen naar kidsclub@maximapark.nl. Per kind betaal je per jaar € 10 abonnementskosten en voor de activiteiten koop je een strippenkaart van € 15 waarmee je aan meerdere activiteiten kunt meedoen.

Heb je leuke ideeën laat het ons weten. Wij hebben ze sowieso wel en willen elk kind zien zoals het is. En elk kind laten zien dat het Máximapark een unieke plek is voor iedereen waar zij met zorg en aandacht leuke dingen kunnen doen.

Wil je nog iets meer lezen, klik dan hier.

Zien we je snel? Oehoe, oehoe!

MHC Fetiomare

MHC Fletiomare is een ambitieuze vereniging waar ruim 2.200 leden op prestatief en recreatief niveau hockeyen.

Fletiomare is de tweede hockeyvereniging van Utrecht. In het district Midden-Nederland van de KNHB is Fletiomare inmiddels de op vier na grootste hockeyvereniging.

Fletiomare ligt in het hart van het Máximapark. De vereniging heeft in 2006 een prachtige splinternieuwe accommodatie betrokken met 1 waterveld, 3 semi-water kunstgrasvelden, 1,5 zand-ingestrooid kunstgrasveld en een mooi groot clubhuis.

Zie voor meer informatie: www.fletiomare.nl

COV Desto

De sportvereniging DESTO is opgericht in 1928. DESTO is een OMNI vereniging, wat betekent dat er meerdere soorten sport binnen DESTO beleefd worden; Voetbal, Tennis, Jeu de Boules en Toneel. De grootste afdeling is de voetbal afdeling. In totaal bestaat DESTO uit ruim 1500 betalende leden. DESTO is een sterk groeiende vereniging met een grote jaarlijkse aanwas in de jeugd. De vereniging is gelegen aan de noordkant van het Máximapark.

Meer weten over Desto? Kijk op www.desto-utrecht.nl.

Neoliet

Neoliet is opgericht door achtvoudig Nederlands Kampioen Sportklimmen Erik Jacobs. Neoliet is voor en door klimmers en boulderaars. Aan de Componistenlaan in het Máximapark valt direct de 20 meter hoge buitenwand van klimcentrum Neoliet op.

Bij Neoliet kun je gezekerd aan een touw klimmen of de razend populaire bouldersport beoefenen, waarbij je ongezekerd met dikke matten onder je, een wand van maximaal vijf meter hoog beklimt. Wanneer het weer het toelaat, is er ook een gigantische buitenwand om te bedwingen. Hangend in de touwen heb je meteen een mooi uitzicht over het Máximapark.

Lees ook het interview met Rick Verlaan van Neoliet.

Zie voor meer informatie: www.neoliet.nl/utrecht

Asv UVV

De algemene sportvereniging UVV staat voor plezier in sport, waarbij kwaliteit voorop staat.

Deze kwaliteit uit zich niet alleen in het sportaanbod van de verschillende afdelingen, maar geldt ook voor de sfeer waarop met elkaar gesport en omgegaan wordt.

Bij UVV kan iedereen, jong of oud, iets van zijn of haar gading vinden. De vereniging staat dan ook voor een zo groot mogelijk familie-sportaanbod.

Dit betekent overigens niet dat dit familie-sportaanbod prestatiesport in de weg staat, gezien het aantal landelijk opererende teams binnen de vereniging.

Zie voor meer informatie: www.asvuvv.nl

Ridderhofgroep

De Ridderhofgroep is een hechte, gezellige en actieve scoutinggroep met veel leden vanaf 5 jaar. De speltakken hebben elke week hun opkomsten. Buitenspelen, knutselen, kamperen, tochtje lopen, pionieren en vuurtje stoken: het hoort allemaal bij onze groep. Maar daarnaast ook activiteiten zoals het groepsweekend, de oliebollenactie en kamp.  

Lees meer op de website van de Ridderhofgroep.

 

 

Scouting Rhenova

Scouting Rhenova is een scoutinggroep met een accommodatie in het Máximapark, nabij Vleuten voor kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar en voor 18+ leden bij de Rhenostam. Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting staan actieve en uitdagende activiteiten regelmatig op het programma. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Lees meer op de website van Scouting Rhenova.

Zwembad Fletiomare

Zwembad Fletiomare in De Meern, aan de zuidkant van het Máximapark is een ideaal bad om heerlijk te zwemmen en te sporten. U kunt bij Fletiomare terecht voor vrij zwemmen, aqua-activiteiten, zwemles en baantjes zwemmen.

Kom langs en ontdek Fletiomare zelf of kijk hier voor actuele openingstijden en tarieven.

De schaaktafels in het Máximapark

26 januari 2022

Bij de ‘Japanse tuin’ in het Máximapark staat een groepje schaaktafels. Jarenlang waren het er drie, maar sinds kort zijn er drie statafels bij geplaatst en een rolstoeltoegankelijke, dus nu zijn het er zéven. Schaken in de openbare ruimte is een goeie manier om mensen te ontmoeten en om het brein te scherpen, meent Initiatiefnemer en kartrekker Jesús Medina Molina.

Máxima parkrun

9 februari 2022

Voor wie graag wil bewegen en het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten is er in het Máximapark elke zaterdagochtend om 9 uur de wekelijkse Máxima parkrun. Een parcours van 5 kilometer: lopen in je eigen tempo en je tijden bijhouden. ‘Het is een hele goeie manier om op zaterdagmorgen wakker te worden’, aldus evenementleider Wout van Dijk.

Lees hier het hele verhaal over de Máxima parkrun.