Wie kom je tegen in het park?

In het Máximapark gebeurt een heleboel en er zijn veel verschillende mensen actief. Maak hieronder alvast kennis met een aantal betrokkenen van het park.

Marc Kikkert

Marc heeft grote bewondering voor de internationaal bekende Nederlandse tuinarchitect Piet Outdolf. Zijn droom is om zijn schilderachtige tuinen te delen met iedereen. Hij wist deze droom waar te maken met de Vlinderhof. Samen met vrijwilligers uit de wijk houdt Marc de tuin bloeiende en blijft het gedurende het hele jaar een belevenis. “Het samenwerken met de vrijwilligers vind ik een van de mooiste dingen. Zonder de vrijwilligers is het sprookje uit, samen houden we de droom levende.”

Lees hier het interview met Marc Kikkert, initiatiefnemer van de Vlinderhof.

Wil je ook graag meehelpen aan de Vlinderhof? Mail dan naar info@vlinderhof.com

 

Joyce Roskamp

Joyce woont praktisch in het Máximapark. Ze geniet onderweg bijna iedere dag van de prachtige stadsnatuur. Joyce zet zich vrijwillig in voor het Máximapark. Tot 2021 was zij actief voor het thema Programmeren van de Parkorganisatie*. Hier werkt ze samen met andere bewoners en de gemeente aan de organisatie van alle activiteiten in het Máximapark. “Het geeft me voldoening om mijn kennis, netwerk en expertise in te zetten voor de verbetering van mijn eigen leefomgeving. “

Lees hier het hele interview met Joyce over haar rol voor het thema programmeren.

Wil jij je ook inzetten voor het Máximapark? Mail dan naar info@maximapark.nl

 

* Sinds 2021 is Joyce niet meer actief voor het thema programmeren, maar heeft zij als vrijwilliger de rol van voorzitter op zich genomen.

Peter Mocking

Peter woont al zijn hele leven in het Máximapark. Hij is opgegroeid op de bloemkwekerij van zijn vader waar hij zijn passie voor planten en natuur ontdekte. Nu zet hij zich met enthousiasme in als vrijwilliger voor het Máximapark. Door het beheren en ontwikkelen van de natuur werkt Peter aan een park voor iedereen. “Ik geniet er van om mensen rond te leiden door het mooiste park van Utrecht en ze meer te vertellen over alles wat groeit en bloeit in het Máximapark.”

Nieuwsgierig geworden naar een rondleiding? Mail dan naar info@maximapark.nl

Peter Mocking

Sportletics

Personal trainers Iris en Quido van Sportletics geven bootcamps in het Máximapark. In de frisse buitenlucht en omringd door al het groen doen ze afwisselende oefeningen op de grasweides en trekken ze sprintjes op de brug. “We genieten echt van het park. Het park is erg groot, er is ruimte voor iedereen. Ook onze leden vinden het een genot om in het Máximapark te sporten.

Iedereen kan zelf of met een clubje bewegen tussen het groen in het Máximapark. Nieuwsgierig geworden naar Sportletics? Neem dan contact op via sportletics@outlook.com