Vrijwilligers coördinator

door | 21 maart 2024

Het Máximapark zoekt een vrijwilligers coördinator

We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om de coördinatie van de vrijwilligers van het park op zich te nemen en hier in overeenstemming met het parkberaad ook beleid op maakt.

De zorg voor het werven en coördineren van vrijwilligers willen we graag bij een betrokken vrijwilligers coördinator neerleggen. De vrijwilligers coördinator is iemand die zelfstandig aan de slag gaat om hiervoor beleid te maken. Op welke manier willen we vrijwilligers interesseren, hoe zorgen we goed voor onze vrijwilligers, hoe houden we vrijwilligers betrokken en hoe zorgen we voor verbinding tussen de verschillende vrijwilligers die actief zijn in en voor het park.

Vlinderhof Burendag

Een deel van de parkorganisatie met de verschillende koppels en werkgroepen vanuit de lucht, dit is een oudere foto.

Deze coördinator heeft contact met alle werkgroepen en stichtingen die actief zijn in het Máximapark. Hij/zij heeft een goed beeld van de behoeften van deze verschillende groepen ten aanzien van de inzet van vrijwilligers. Denk hierbij aan informeren, aanspreekpunt, binding, betrokkenheid, waardering, verkrijgen van meer mensen, de juiste matches maken, het soort vrijwilliger (structureel, op onderwerp, op tijdelijk project) et cetera. Deze behoefte is voor elke werkgroep en stichting weer anders.

De coördinator neemt ook deel in het maandelijkse parkberaad, zodat hij/zij op de hoogte en betrokken is bij de verschillende thema’s die van belang zijn in het park en voor de vrijwilligers. Voor de rol van vrijwilligerscoördinator van het Máximapark is het ook belangrijk dat deze persoon goed inzicht krijgt in hoe de parkorganisatie werkt.

Heb je interesse?
Stuur dan een mail naar:
info@maximapark.nl

 

Vlinderhof Burendag

Een deel van de parkorganisatie met de verschillende koppels en werkgroepen vanuit de lucht, dit is een oudere foto.

Parkberaad – We doen het samen!

Als vrijwilliger ben je samen met de medewerker van de gemeente Utrecht een koppel. Samen ben je verantwoordelijk voor het nadenken over en het uitvoeren van taken met betrekking tot het thema van jouw koppel in het Parkberaad. Je bent onderdeel van een unieke samenwerking, je doet en denkt mee om het beste uit het Máximapark te halen.

Als onderdeel van het koppel ben je aanwezig bij het maandelijkse Parkberaad, waarin 5 koppels aan 5 overkoepelende thema’s werken: Parksecretariaat, Beheer, Programmeren, Ontwikkelen en Communicatie.

Vlinderhof Burendag

Adriaan Geuze is te gast bij de vergadering van het parkberaad en vertelt over zijn visie.

Wat verwachten wij van al onze vrijwilligers:

 • Je komt geregeld in het park
 • Je voelt je verbonden met het park
 • Je wordt enthousiast van het park
 • Je wilt een bijdrage leveren aan het park
 • Je bent bereikbaar en beschikbaar
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je werkt graag samen met verschillende mensen

Extra pluspunten:

 • Je bent omgevingsbewust
 • Je hebt begrip voor uiteenlopende belangen
 • Je kunt je nieuwe onderwerpen en ideeën snel eigen maken
 • Je bent een netwerker
 • Je hebt misschien al een relevant netwerk
 • Je bent geïnteresseerd in de (lokale) politiek

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.