Vrienden van het Máximapark

De Vrienden van het Máximapark dragen het park een warm hart toe. Zij zijn betrokken bij veel verschillende vrijwilligers activiteiten in het park. Op donderdagochtend komt er een club vrijwilligers samen die een groot deel van het beheer van het park op zich nemen. Daarnaast organiseren ze op vele zaterdagochtenden activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen.

Vrijwilligers vrienden

Elzeline Bergisch

Interview met Elzeline Bergisch

Elzeline Bergisch de nieuwe voorzitter
Stichting Vrienden van het Máximapark

Sinds september 2022 heeft de Stichting Vrienden van het Máximapark een nieuwe voorzitter Elzeline Bergisch. Ze volgt Johan de Boer op, die na 18 jaren trouwe dienst de fakkel overgaf.

 Lees hier het hele interview met Elzeline

 

Krasse Knarren

De Krasse Knarren van het Máximapark bestaan al meer dan 5 jaar. Deze groep van ongeveer 15 betrokken vrijwilligers zijn veelal gepensioneerde mannen, aangevuld met enkele jongere mannen die vrij nemen om ons Máximapark nog mooier te maken. Jaarlijks maken we in overleg met de gemeente een werkplan, welke werkzaamheden de gemeente voor haar rekening neemt en wat de Krasse Knarren doen. Elke donderdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur zie je de Krasse Knarren in hun lichtgroene jassen aan de slag ergens in de Binnenhof.

Lees hier het hele verhaal over “de Krasse Knarren”

 

Werkschuur

Werkschuur

De werkschuur van de Vrienden van het Máximapark staat aan het begin van de Uilenboslaan. De werkschuur bestaat uit een grote werkplaats met een magazijn, een kantine met keuken en toiletten, waaronder een mindervalidentoilet. De werkschuur wordt ook de vaste ontmoetingsplaats voor de Kidsclub en het startpunt voor wandelingen zoals het traditionele dauwtrappen op Hemelvaartdag. Op het buitenterrein naast de werkschuur kunnen ook activiteiten worden georganiseerd. Lees hier meer over de nieuwe tijdelijke werkschuur.