De nieuwe werkschuur

maart 2022

Eindelijk is er een goede werkschuur voor de vrijwilligers van het Máximapark. Hij staat aan het begin van de Uilenboslaan. De vrijwilligers hebben nu een mooie basis voor hun werkzaamheden in het park en van hieruit kunnen ze activiteiten organiseren. Zaterdag 26 maart hebben de vrijwilligers het nieuwe ‘huis’ betrokken, en op vrijdag 29 april kan iedereen een kijkje komen nemen tijdens de officiële publieksopening. 

Al jaren maken de Vrienden van het Máximapark zich sterk om op een logische plek een werkschuur annex bezoekerscentrum voor elkaar te krijgen. In de zomer van 2021 kwam er dankzij de wethouders Maarten van Ooijen en Klaas Verschuure eindelijk groen licht voor weliswaar wéér een tijdelijke oplossing, maar de vrijwilligers zijn zeer te spreken over hun nieuwe onderkomen. ‘Ook omdat Corona geen belemmering meer is kunnen we nu echt weer activiteiten organiseren waarbij we bewoners betrekken’, zegt Peter Mocking die als vrijwilliger de beheerder van het nieuwe onderkomen is geworden.

De werkschuur is op een deel van de hondenspeelweide gebouwd en bestaat uit een grote werkplaats met een magazijn, een kantine met keuken en toiletten, waaronder een mindervalidentoilet. De werkschuur wordt ook de vaste ontmoetingsplaats voor de Kidsclub en het startpunt voor wandelingen zoals het traditionele dauwtrappen op Hemelvaartdag. Op het buitenterrein naast de werkschuur kunnen ook activiteiten worden georganiseerd.

De werkschuur is ook het startpunt voor excursies en werkochtenden. De vrijwilligers komen binnenkort met een uitgebreid programma. Er kan onder andere worden ingetekend op het maken van ringslanghopen, het bouwen van een insectenhotel en het deelnemen aan een vlinder- en/of onkruidexcursie. Deze activiteiten worden tijdig aangekondigd in weekblad de VAR en op de Facebookpagina en website van het Máximapark.

Onder de door Kees van Kooten en Wim de Bie bedachte naam ‘Krasse Knarren’ is op de donderochtenden al jaren een grote groep vrijwilligers actief in het park. Zij voeren op basis van een samen met de gemeente vastgesteld jaarplan het hele jaar allerlei klussen in het park uit. Dat varieert van het snoeien van hagen tot en met het vrij houden van poeltjes waar te veel riet groeit. Er wordt ook gemaaid, geknot en plezier gemaakt. Iedereen die op donderdag tijd heeft en zich verdienstelijk wil maken voor het grootste stadspark van Utrecht is van harte welkom om aan te sluiten. Om 9u pruttelt de koffie, worden de taken besproken en tot ca. 12u lekker buiten gewerkt.

Tijdens de officiële opening op vrijdagmiddag 29 april staan alle deuren open Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De activiteiten zijn te vinden via deze website www.maximapark.nl, Facebook, Instagram en Twitter!

Binnenkort volgt een interview met Henny Smorenburg over het proces, de komst en het gebruik van de nieuwe werkschuur.

De nieuwe tijdelijke werkschuur

De nieuwe werkschuur