Máximapark is nu Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Deze zomer vierde het Máximapark haar 10e verjaardag sinds de officiële opening door koningin Máxima. Een uitstekend moment om de belofte, de benoeming als Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, in te lossen. Ruimtelijk gezien is het Máximapark verbonden met Het Groene Hart als nabijgelegen landschap.

De vrijwilligers van het park zien ook een belangrijke link met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Net als het NP zijn ze een groene long in de regio. De vrijwilligers van het Máximapark voelen zich bovendien verbonden met de parkmakers van Zusterparken in Utrecht. Ze sluiten zich graag aan bij de visie dat stad en landschap moet worden benaderd als één geheel, bij de ambitie om groen te verbinden en de gedachte dat we samen één groot park kunnen zijn. Deze samenwerking is nodig voor onze gezondheid, de biodiversiteit en het klimaat.

De bedoeling van de Zusterparken is om een netwerk van groene verbindingen te zijn die vanuit stedelijk gebied naar het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) lopen. Groepen van zogenoemde buurtvergroeners en parkmakers proberen op die manier dus ook de stad te vergroenen. Het Máximapark heeft zich daar nu ook bij aangesloten.

Jeroen Heemsbergen, programmamanager bij het NPUH, heeft zondag aan Joyce Roskamp van de Vrienden van het Máximapark het Zusterpark-bord overhandigd. Het bord hangt nu bij de Werkschuur in het park en is daar te zien voor parkbezoekers.

 

 

Vlinderhof Burendag

Máximapark ontvangt bord Zusterpark

Vlinderhof Burendag

Máximapark benoemd tot Zusterpark van Nationaalpark Utrechtse Heuvelrug