Ex Situ – In Situ

door | 21 augustus 2023

Nieuw Kunstwerk Ex Situ – In Situ

Aan de noordkant van het Máximapark vlakbij de Haarrijnse plas, is een bijzonder kunstwerk ‘Ex Situ – In Situ’ van beeldend kunstenaar Paul de Kort verrezen.

Ex Situ – In Situ staat voor ‘van zijn plaats, op z’n plaats’ en benadrukt de verbinding tussen de oude en nieuwe stad. Het kunstwerk staat tussen de Dombomen die tien jaar geleden zijn verhuisd van het Domplein om plaats te maken voor DOMunder.

De compositie van de bomen verwijst naar de Heilige Kruiskapel die op het Domplein stond. In het kunstwerk zijn 14 gotische ornamenten geplaatst die vrijkwamen bij de restauratie van de Domtoren.

Bekijk hier het filmpje van het tot stand komen van dit kunstwerk.

 

Fotografie: Juri Hiensch

Camera & Montage: Hans den Hartog
In opdracht van: Buro Dertig/Brokkenmakers 

Feestelijke onthulling door Burgemeester Sharon Dijksma 

Video van maak proces van het kunstwerk

Vlinderhof Burendag

Dompleinbomen van bovenaf

Gerelateerde artikelen

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.

Krasse Knar Henk Veldhuizen

Elke donderdagochtend kom je in het park een stuk of vijftien ‘krasse knarren’ tegen, die als vrijwilliger in het Máximapark werken om het park nóg mooier te maken. Henk Veldhuizen is er vanaf het begin bij en hij is de oudste van de groep.