Green Flag Award

door | 20 september 2023

Green Flag Award

Voor het derde jaar op rij wint het Máximapark de Green Flag Award, een keurmerk voor parken die goed presteren op: gastvrijheid, goed onderhoud en betrokkenheid van bewoners. De kwaliteit van de kunstwerken viel de jury op en ook de passie van betrokken vrijwilligers. Een groot compliment aan iedereen die samenwerkt aan het Máximapark.

Het nieuwste kunstwerk in het park, Ex Situ – In Situ, is hier een mooi voorbeeld van. Waarbij ook de samenwerking en afstemming tussen de kunstenaar, gemeente en vrijwilligers belangrijk was. En de vrijwilligers gaan het groen rondom het nieuwe kunstwerk onderhouden omdat dit een preciezie werkje is. En laat dat nu net hun specialiteit zijn.

Een park dat voor de Green Flag Award in aanmerking wil komen moet zich laten beoordelen op acht criteria: welkom, veiligheid, netheid, milieu, biodiversiteit, betrokkenheid van de gemeenschap, communicatie en management.

Vlinderhof Burendag

Vrijwilligers aan de slag bij het nieuwe kunstwerk

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.