Repetities in het park

door | 25 april 2023

Dansers van Zingende Beelden repeteren in het park.

De komende weken kun je spontaan een groep dansers tegenkomen in het Máximapark. Op zondag 14 mei organiseert Cultuur19 een nieuwe editie van Zingende Beelden en daarvoor moet natuurlijk hard worden gerepeteerd.

Zingende Beelden is een theatrale wandelroute die de kunstwerken in het park op een bijzondere manier in het zonnetje zet. Professionele dansers en beginnende lokale dansgroepen worden uitgenodigd om zich te laten inspireren door de kunst en het park. In twee routes van elk +/- 90 minuten wandelt het publiek langs de voorstellingen. Vertrek vanaf Observatorium (naast de Bosspeeltuin) om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Vlinderhof Burendag

Danser Uri Eugenio en cellist Pieter de Koe spelen Suite B. tijdens Zingende Beelden   Foto: Loek Hennipman

Met o.a. SHIFFT | Jasper van Luijk, Collectief MAMM en Leerlingen Amadeus Lyceum, Circumstances, Mizou danst, DC 1 || High en HOV-, en Pieter de Koe & Uri Eugenio. Mis ook niet de dansworkshops voor kinderen (6+) door MAN||CO in De Bosspeeltuin.

Het volledige programma is te zien op www.zingendebeelden.nl.

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.