Help mee in de wijngaard!

Stadswijngaard Utrecht legt over een paar weken in het Máximapark een nieuwe wijngaard van 300 druivenstokken aan. De stadswijngaard is druk bezig met de voorbereidingen voor deze nieuwe wijngaard. Op dit nieuwe perceel, de Druivengaard, wordt net als op de andere percelen volledig biologisch gewerkt.

Woon je in Leidsche Rijn of omgeving en lijkt het je wel wat in onze biologische wijngaard te komen helpen? Inmiddels hebben we een actieve en gezellige groep vrijwilligers, die op de andere twee percelen in de stad al heel wat werk verzet heeft. Maar voor deze nieuwe wijngaard kunnen we nog veel hulp gebruiken.

Samen met de wijngaardenier en ervaren begeleiders onderhoud je de stokken, wied je onkruid en oogst je over een paar jaar de druiven. Je krijgt deskundige uitleg, maar uiteraard wordt ook je eigen kennis gewaardeerd. Je kunt per activiteit inschrijven via een rooster, en je hoeft je niet vast te leggen op vaste dagen. Als beloning proef je natuurlijk als eerste van de enige echte Utrechtse wijn, als het zover is!

Is dit iets voor jou? Dan horen we heel graag van je! Neem een kijkje op de website www.stadswijngaardutrecht.nl voor meer informatie.

Aanmelden als vrijwilliger kan via https://www.stadswijngaardutrecht.nl/vrijwilligers

Tot in het Máximapark!

Vlinderhof Burendag

Een groep vrijwilligers van de Stadswijngaard