Winter Wonderland

door | 15 februari 2021

Eigenlijk is het onmogelijk een selectie te maken van alle foto’s en filmpjes die de afgelopen week zijn gemaakt in het grootste stadspark van Utrecht. Prachtig ijs, strak blauwe luchten en heel veel genietende mensen op en en rond dat ijs. Wat hadden we graag, net als in 2012, weer een #Kinder11stedentocht georganiseerd. Maar dat ging nu even niet. Wat we wel gedaan hebben, is dat we goed hebben gekeken hoe de route van die 11 stedentocht kan worden uitgezet want we hebben er in de loop der tijd weer een paar prachtige verbindingen over het water bij gekregen. We weten nu waar Dokkum ligt in het park en we hebben de keus uit wel uit drie Bartlehiembruggetjes. En daar waar wij dachten dat de Jeremiebrug opengedraaid zou moeten worden om er onderdoor te kunnen schaatsen, lag ook daar genoeg ijs en hebben de bouwers niet alleen rekening gehouden met voldoende hoogte voor kanoërs maar er onderdoor schaatsen bleek dus ook gewoon mogelijk. De borden, stempels, en medailles liggen klaar voor een volgende keer. Geniet van de foto’s en wij hopen dat die allemaal herinneringen op blijven roepen tot een volgend ‘ijzig’ weekend. De luchtfoto’s zijn beschikbaar gesteld door John Korssen van de Gemeente Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.