Nieuwe bruggen

door | 26 januari 2021

De twee nieuwe bruggen in de Buitenhof zijn op dinsdag 26 januari geplaatst. Vroeg in de ochtend werden de bruggen bij Stichting Bouwloods Utrecht op een vrachtwagen geladen. 

In de middag werden beide bruggen op hun plek gelegd in De Buitenhof. Naadloos sluiten de nieuwe bruggen in de Buitenhof aan op de daarvoor bestemde punten. Knap staaltje ambacht van Stichting Bouwloods, Van der Tol en Van Wijk. Het Máximapark heeft er weer twee mooie bruggen bij.

De twee nieuwe bruggen voor over de Enghwetering in de Buitenhof zijn gebouwd door de Bouwloods. De bruggen zijn zo groot dat ze dit op het buitenterrein van de Bouwloods hebben gedaan. In december 2020 en januari van het nieuwe jaar konden nieuwsgierigen dit van een afstandje bekijken.

Gerelateerde artikelen

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.

Krasse Knar Henk Veldhuizen

Elke donderdagochtend kom je in het park een stuk of vijftien ‘krasse knarren’ tegen, die als vrijwilliger in het Máximapark werken om het park nóg mooier te maken. Henk Veldhuizen is er vanaf het begin bij en hij is de oudste van de groep.