Welke dieren zie jij in het Máximapark?

door | 25 april 2024

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Kun je het aantal fazanten dat je hebt gezien niet meer op twee handen tellen? Of vind je het leuk om bij te houden welke verschillende dieren je allemaal in en om het Máximapark ziet? Bij Waarneming.nl zijn ze heel blij met jouw informatie. Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg jouw waarnemingen toe aan de database. Ga hiervoor naar www.waarneming.nl en lees hoe het werkt.

Vlinderhof Burendag

Fazanten in het Máximapark

Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en België. Het is een website van Stichting Observation International die natuurwaarnemingen in Nederland verzamelt die iedereen met een account kan invoeren. Waarnemingen bekijken kan iedereen.

Ook het Máximapark is een van de locaties die goed worden bijgehouden. Tot 20 april 2024 zijn er 9.966 waarnemingen gedaan, 1.345 soorten gesignaleerd, 6.938 foto’s geplaatst en 748 gebruikers (zie https://waarneming.nl/locations/190818/).

Doel van Waarneming.nl is om een actueel inzicht te geven in de biodiversiteit in Nederland. Gebruikers verzamelen waarnemingen van vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen, vlinders, libellen, overige geleedpotigen, vissen, weekdieren, paddenstoelen, mossen/korstmossen en planten. Zo zorgen we met zijn allen voor meer inzicht in verspreiding, migratiepatronen, sterfte, etcetera. Waarneming.nl is niet een platform voor alleen de zeldzame soorten. Alle waarnemingen dragen bij aan een beter beeld van de biodiversiteit.

Voor wie mee wil helpen: op de site van Waarneming.nl wordt precies uitgelegd hoe je een waarneming kunt toevoegen. Dat kan op de computer en via de smartphone. Foto’s zijn op de site te uploaden en dan krijg je een voorstel welke soort het zou kunnen zijn. De soortnaam wordt automatisch ingevuld, maar de inzender moet wel kritisch kijken, want NIA kán er naast zitten. Ook is er bij elke waarneming geluid toe te voegen.

Ga snel naar www.waarneming.nl en doe mee!

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.

Krasse Knar Henk Veldhuizen

Elke donderdagochtend kom je in het park een stuk of vijftien ‘krasse knarren’ tegen, die als vrijwilliger in het Máximapark werken om het park nóg mooier te maken. Henk Veldhuizen is er vanaf het begin bij en hij is de oudste van de groep.