Verwijderen Timepoints

door | 12 maart 2024

Verwijderen digitale Timepoint borden

De Timepoint borden in het Máximapark verwijderen we vanaf maandag 18 maart uit het park. Het was ooit een prachtig systeem voor sporters om hun tijden bij te kunnen houden op 4 punten op het Lint. Helaas is het systeem met een speciale chip inmiddels achterhaald. Iedereen houdt informatie over zijn of haar snelheid en rondetijden bij met z’n telefoon of smartwatch. Ook biedt het systeem geen mogelijkheden meer om voor andere doeleinden te gebruiken.

Werkzaamheden

Maandag 18 maart starten de werkzaamheden bij de eerste locatie nabij het activiteitenterrein (Europaweg). De palen met het display en de bekabeling hiernaartoe en het kleine grijze kastje worden verwijderd. Deze werkzaamheden duren 1 dag per locatie. Voor de werkzaamheden zijn een vrachtwagen met kraan en een minigraver nodig. Deze staan tijdens de werkzaamheden op een deel van het Lint. Gebruikers van het Lint kunnen er in principe wel langs, maar houdt rekening met overlast. Ook maken de machines enig geluid waar je hinder van kan ondervinden. De sensoren onder het asfalt verwijderen we nu niet.

Vlinderhof Burendag

Digitale Timepoint borden langs het Lint

Planning

  • Maandag 18 maart: Timepoint 1, nabij het activiteitenterrein ter hoogte van Europaweg 26.
  • Dinsdag 19 maart: Timepoint 2, nabij de Paperclip ter hoogte van Parkzichtlaan 280.
  • Woensdag 20 maart: Timepoint 3, nabij Desto ter hoogte van Jan Vogellaan 30.
  • Donderdag 21 maart: Timepoint 4, nabij De Tol, vlak voor de splitsing van het Lint.

 

Vlinderhof Burendag

Digitale Timepoint borden langs het Lint

De TimePoint borden in het kort

Vanaf 2010 was het Lint bijna rond en stonden de eerste Timepoints langs het Lint. Sporters konden met een speciale chip hun tijden op 4 punten langs het Lint bijhouden. Destijds een innovatief systeem voor tijdsregistratie bij vele hardloopevenementen. En ook op het Lint hebben vele hardlopers en andere sporters er veelvuldig gebruik van gemaakt. Maar sinds 2020 is het bedrijf dat deze service verzorgde (MyLaps) gestopt met dit product omdat het niet meer aan de moderne technologieën voldeed.

Voor een korte periode hebben we de digitale borden nog voor communicatie berichten gebruikt. Helaas hadden we veel problemen met de software waardoor dit niet altijd goed ging. Inmiddels kunnen we de digitale borden helemaal niet meer gebruiken, omdat het bedrijf de software niet meer ondersteund. De Timepoint borden hebben nu dus helemaal geen functie meer en worden daarom verwijderd.

Vlinderhof Burendag

Op 4 plekken langs het Lint staan deze digitale Timepoint borden 

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.