Crowdfunding Druivengaard

door | 1 februari 2024

Help ons onze droom waar te maken!

Steun de Druivengaard in het Máximapark.

Utrechtse wijn, wie had dat ooit gedacht? Maar Stadswijngaard Utrecht heeft het mogelijk gemaakt, en in 2022 zagen de eerste flesjes 100% biologische witte wijn van Utrechse bodem het licht. Helaas nog lang niet genoeg om al die Utrechtse wijnliefhebbers tevreden te stellen. Dus breiden wij uit, zodat meer Utrechters van onze bijzondere wijn kunnen genieten.

Vlinderhof Burendag

Vrijwilligers aan de slag in de Druivengaard in het Máximapark

Druivengaard Máximapark

In het Máximapark legden we in 2023 de Druivengaard aan, met de hulp van een groep enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Jammer genoeg is hard werken alleen niet genoeg. Om nieuwe stokken aan te planten, om de wijngaard verder in te richten met palen en draden, om het terrein te onderhouden, om wijn te maken, daar is geld voor nodig. Het aanplanten van een nieuwe druivengaard kost namelijk best wel veel geld (denk aan zo’n 30.000 euro) en daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken. Naast dat jij je natuurlijk kan aanmelden als vrijwilliger van de Stichting Stadswijngaard Utrecht via onze website, kun je ook op andere manieren bijdragen aan echte Utrechtse Wijnen. Samen met CrowdAboutNow hebben we een crowdfunding actie opgezet om de Druivengaard Máximapark te financieren.

Kijk voor meer informatie over deze actie op:

Stichting Stadswijngaard Utrecht | CrowdAboutNow

Oproep bijdrage Druivengaard Máximapark

Vlinderhof Burendag

Vrijwilligers aan de slag in de Druivengaard in het Máximapark

Vlinderhof Burendag

Druiven zoals deze straks ook in het Máximapark zullen groeien

Gerelateerde artikelen

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.

Krasse Knar Henk Veldhuizen

Elke donderdagochtend kom je in het park een stuk of vijftien ‘krasse knarren’ tegen, die als vrijwilliger in het Máximapark werken om het park nóg mooier te maken. Henk Veldhuizen is er vanaf het begin bij en hij is de oudste van de groep.