Slagboom bij entree Uilenboslaan

door | 25 juni 2024

Sinds maandag 24 juni is de entree bij de Uilenboslaan afgesloten met een slagboom. Deze slagboom voorkomt dat mensen zomaar met de auto het park in rijden. De slagboom is handmatig te openen, zodat mensen voor wie het noodzakelijk is om met een voertuig bij Anafora te komen dit per uitzondering wel kunnen.

Vlinderhof Burendag

Hoofdentree van het Máximapark, nu met slagboom

De slagboom kun je handmatig openen en sluiten. We hopen dat gebruikers de slagboom direct weer na doorgang sluiten. Maar om de slagboom zo goed mogelijk te benutten doen we een oproep aan alle vrijwilligers en bezoekers, iedereen die het park een warm hard toe draagt, om de slagboom dicht te doen als je deze open ziet staan. Zodat er zo min mogelijk verkeer toch in de verleiding komt de Uilenboslaan in te rijden. Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats aan de overzijde van de entree.

Vlinderhof Burendag

Hoofdentree van het Máximapark, nu met slagboom

De sluiting is met een schuifpin, dus dat gaat redelijk simpel. Bij de slagboom hangen we tijdelijk een instructie met hoe de slagboom werkt. Hier staat ook dat bezoekers aan de overkant moeten parkeren.

Borden
Naast de slagboom komt er ook extra bebording die aangeeft dat auto’s verboden zijn . Voor mensen voor wie het noodzakelijk is om met een voertuig bij Anafora te komen (zoals leveranciers) geldt een uitzondering. Wel moeten zij de slagboom na doorgang direct weer sluiten. Tijdelijk hangen we hiervoor simpele (gelamineerde) A4tjes op totdat de gemeente de officiële borden kan plaatsen.

Uitproberen en evalueren
We hopen dat dit het ongewenste autoverkeer in het park vermindert. En dat zo veel mogelijk mensen de slagboom sluiten als ze deze open zien staan. Deze oplossing proberen we een ruim jaar uit. Na de zomer van 2025 willen we de werking van deze handmatige slagboom evalueren.

Vlinderhof Burendag

De schuifpin waarmee de slagboom geopend kan worden. 

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.