Vrijwilliger Ontwikkelen

door | 21 maart 2024

Het koppel ontwikkelen van het Máximapark zoekt versterking!

We zoeken een vrijwilliger met kennis van of interesse in de ontwikkelingen in een park. De parkorganisatie zoekt mensen die op het niveau van strategie, beleid en beheer willen meedenken over het park.

Voor deze functie: je geeft leiding aan de werkgroep, je verdeelt taken, je maakt een jaarplan en je begeleid diverse nieuwe initiatieven. Eens in de maand is er parkberaad en je komt ook nog een keer samen met de medewerker van de gemeente of eventueel een werkgroep van een project. Je kan natuurlijk zoveel tijd besteden aan je rol als je wilt, maar ongeveer 6 uur per maand is wel nodig.

Vlinderhof Burendag

Opening van de werkschuur, een afgerond project van het thema ontwikkelen

De vrijwilliger ontwikkelen wordt medeverantwoordelijk voor de uitvoering van lopende en nieuwe ontwikkelingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld nieuwe bruggen of nieuwe ideeën voor het park. Zoals de schaaktafels die inmiddels volop worden gebruikt, of bijvoorbeeld een aanlegplaats voor kano’s of een kunstwerk. Niet alles kan een plek krijgen in het park, maar als het wel goed in het park past kijken we samen met de initiatiefnemer hoe en waar. De nieuwe vrijwilliger is samen met de medewerker van de gemeente procesbegeleider van zo’n initiatief. Je mag trouwens ook zelf met ideeën komen.’

Vlinderhof Burendag

Opening van de werkschuur, een afgerond project van het thema ontwikkelen

Parkberaad – We doen het samen!

Als vrijwilliger ben je samen met de medewerker van de gemeente Utrecht een koppel. Samen ben je verantwoordelijk voor het nadenken over en het uitvoeren van taken met betrekking tot het thema van jouw koppel in het Parkberaad. Je bent onderdeel van een unieke samenwerking, je doet en denkt mee om het beste uit het Máximapark te halen.

Als onderdeel van het koppel ben je aanwezig bij het maandelijkse Parkberaad, waarin 5 koppels aan 5 overkoepelende thema’s werken: Parksecretariaat, Beheer, Programmeren, Ontwikkelen en Communicatie.

Vlinderhof Burendag

Adriaan Geuze is te gast bij de vergadering van het parkberaad en vertelt over zijn visie.

Wat verwachten wij van al onze vrijwilligers:

 • Je komt geregeld in het park
 • Je voelt je verbonden met het park
 • Je wordt enthousiast van het park
 • Je wilt een bijdrage leveren aan het park
 • Je bent bereikbaar en beschikbaar
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je werkt graag samen met verschillende mensen

Extra pluspunten:

 • Je bent omgevingsbewust
 • Je hebt begrip voor uiteenlopende belangen
 • Je kunt je nieuwe onderwerpen en ideeën snel eigen maken
 • Je bent een netwerker
 • Je hebt misschien al een relevant netwerk
 • Je bent geïnteresseerd in de (lokale) politiek

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.