Het koppel communicatie zoekt versterking!

door | 19 maart 2024

Het koppel Communicatie zoekt versterking.

We zoeken een vrijwilliger met kennis van of interesse in de communicatie over het Máximapark.

De parkorganisatie zoekt mensen die op het niveau van strategie, beleid en beheer willen meedenken over het park. Je geeft leiding aan de werkgroep, je verdeelt taken, je maakt een jaarplan en je begeleid nieuwe initiatieven. Eens in de maand is er parkberaad en een werkgroep overleg. Als vrijwilliger communicatie heb je verstand van communicatie, en breng je een expertise mee. Dus je kunt bijvoorbeeld goed schrijven of juist ontwerpen of misschien heb je veel kennis van social media. In de werkgroep vullen we elkaar aan.

Je kan natuurlijk zoveel tijd besteden aan je rol als je wilt, maar minimaal 6 uur per maand is wel nodig.

De vrijwilliger communicatie wordt medeverantwoordelijk voor de communicatie uitingen van het Máximapark. Denk hierbij aan de website en social media, maar ook de spandoeken in het park, een nieuwe parkplattegrond of een boekje over het park en de communicatie over onze deelname aan bijvoorbeeld een congres. 

 

Werkgroep Communicatie

We zijn een kleine werkgroep communicatie voor het mooiste stadspark van Nederland. We werken nauw samen aan verschillende producten en media voor het park. Zoals een fysieke parkplattegrond, campagnes in het park, de website en social media. Je bijdrage is direct zichtbaar en kan ook waarde vol zijn op je cv. In het park zijn veel verschillende vrijwilligers actief van beheeractiviteiten, tot leden van het parkberaad. We proberen elk jaar ook iedereen samen te brengen voor een zomer en winter borrel. Dus je rol als vrijwilliger zorgt naast leuke contacten ook voor een netwerk in en om het Máximapark.

 

Heb je interesse?
Stuur dan een mail naar:
info@maximapark.nl

 

Vlinderhof Burendag

De werkgroep communicatie samen op een rondleiding door het park.

Parkberaad – We doen het samen!

Als vrijwilliger ben je samen met de medewerker van de gemeente Utrecht een koppel. Samen ben je verantwoordelijk voor het nadenken over en het uitvoeren van taken met betrekking tot het thema van jouw koppel in het Parkberaad. Je bent onderdeel van een unieke samenwerking, je doet en denkt mee om het beste uit het Máximapark te halen.

Als onderdeel van het koppel ben je aanwezig bij het maandelijkse Parkberaad, waarin 5 koppels aan 5 overkoepelende thema’s werken: Parksecretariaat, Beheer, Programmeren, Ontwikkelen en Communicatie.

Wat verwachten wij van al onze vrijwilligers:

 • Je komt geregeld in het park
 • Je voelt je verbonden met het park
 • Je wordt enthousiast van het park
 • Je wilt een bijdrage leveren aan het park
 • Je bent bereikbaar en beschikbaar
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je werkt graag samen met verschillende mensen

Extra pluspunten:

 • Je bent omgevingsbewust
 • Je hebt begrip voor uiteenlopende belangen
 • Je kunt je nieuwe onderwerpen en ideeën snel eigen maken
 • Je bent een netwerker
 • Je hebt misschien al een relevant netwerk
 • Je bent geïnteresseerd in de (lokale) politiek

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.