Activiteiten in het Máximapark

Joyce Roskamp is vanuit de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern programmacoördinator van het Máximapark*. In de parkorganisatie heeft ze een belangrijke sleutelrol. Partijen die iets leuks in het park willen organiseren, kunnen haar om advies vragen. Maar hoe ziet zo’n advies er nu precies uit? We vragen het haar!

Kun je wat meer vertellen over het programmeren voor het Máximapark?
“Jazeker! In ons mooie park hebben we een activiteitenterrein, het Lint en nog meer plekken om leuke dingen te organiseren. Veel partijen willen dat en vaak moeten ze daarvoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Voordat ze dat gaan doen, kan ik ze al adviseren over bijvoorbeeld het wel of niet te doen, of op een andere manier, of vroeger of later.”

Waarom vroeger of later?
“Bijvoorbeeld mei en juni zijn erg populaire maanden om iets te organiseren in het Máximapark. Het zou dan jammer zijn om alles tegelijkertijd te laten plaatsvinden. Dan krijgt zo’n evenement minder aandacht en dan wordt het gewoon te druk in het park. Samen met onder meer Culturele Zaken van de gemeente en Sport Utrecht zorgen we voor een goede frequentie en een programmering die past. Deze en andere partijen zijn dan ook vertegenwoordigd in de werkgroep Programmeren van de Parkorganisatie Máximapark.”

Wat past er aan activiteiten in het Máximapark?
“We proberen te zorgen voor een goede mix tussen commerciële, culturele en sport activiteiten. Zoals bijvoorbeeld  het springkussen festival Kidsfun, het culturele evenement Zingende Beelden en de Run for Kika. Dit komt terug in het locatieprofiel dat we hebben gemaakt met een kaart en kalender. Het is ook onderdeel van het project van de gemeente Utrecht voor de hele stad waarbinnen het Máximapark een pilot is.”

Maar je zei iets over vergunning van de gemeente. Kunnen zij zelf niet adviseren?
“Dat kan wel maar dat kost veel meer tijd. Voordat je een aanvraag doet met een uitgebreid plan kun je even bellen of mailen met mij. Inmiddels heb ik de nodige ervaring, expertise en contacten verzameld om een idee of plan te beoordelen op haalbaarheid, wenselijkheid en toepasselijkheid. Laatst had ik bijvoorbeeld een telefoongesprek met een partij die een popconcert wilde organiseren. Die haakte af omdat er bij het Máximapark weinig parkeerplek is. Dat besloten ze zelf. Niemand heeft een vergunningaanvraag af moeten wijzen.”

Heb je daar nog meer voorbeelden van?
“Ja! Ik heb contact gehad met een partij die een tuinmanifestatie wilde organiseren. Echt ontzettend jammer dat dat niet is doorgegaan. Probleem was de ontbrekende parkeergelegenheid. Maar de organisatie vond het park ook nog ‘te jong’. Ze vonden dat er te weinig groot en hoog groen is waardoor ook veel schaduw ontbreekt. Maar toch heb ik er een goed gevoel bij dat we gesproken hebben. Wat nu niet kan, kan misschien in de toekomst wel! We kijken ook erg naar de lange termijn van activiteiten in het park.”

In bepaalde periodes, bijvoorbeeld in de winter, wordt er nog erg weinig georganiseerd. Dus partijen die juist dan iets willen, kunnen contact opnemen met Joyce Roskamp. Naast een grote activiteit organiseren is het een goed idee om Joyce te informeren over kleinere en grotere activiteiten in het Máximapark. Je evenement wordt dan in de agenda op maximapark.nl geplaatst. Een leuk evenement van plan in het Máximapark? Stuur dan een mailtje naar programmering@maximapark.nl

Geschreven door: Astrid van der Plank
Datum interview: oktober 2019

 

* Sinds 2021 heeft Ingeborg Maes het stokje van Joyce Roskamp overgenomen als programma coordinator van het Máximapark. Joyce Roskamp is nog steeds vrijwilliger bij het Máximapark, maar nu in de rol van Voorzitter, samen met haar gemeentelijk partner Eveline Stroucken.

 

 

Festival op het Activiteitenterrein

Festival op het Activiteitenterrein