Nieuwe Tijdelijke Werkschuur

door | 20 juni 2020

De werkschuur voor de vrijwilligers en de Parkorganisatie is onlangs verhuisd naar een nieuw tijdelijk onderkomen aan de Alendorperweg 2a.

De “krasse knarren” van de donderdagmorgen hebben hard gewerkt om alle spullen te verhuizen naar het nieuwe onderkomen in de loods van Intratuin. De banner van de Vrienden is goed zichtbaar op de buitenmuur, dus je kan het niet missen. De ruimte is kleiner dan de oude plek en vooral bedoeld als opslag van alle materialen die we nodig hebben voor onze activiteiten van de vrijwilligersochtenden, de Max Kidsclub en de “krasse knarren” van Stichting Vrienden van het Máximapark.

U in de Wijk Leidsche nam een kijkje bij de nieuwe tijdelijke Werkschuur en ging op pad met enkele vrijwilligers. Bekijk hier het filmpje.

De Vrienden hopen dat dit de op-een-na-laatste verhuizing was. Er wordt namelijk in samenwerking met de gemeente gewerkt aan de ontwikkeling van een definitieve locatie bij de hoofdentree van het park naast het parkeerterrein aan de Utrechtseweg. De verwachting is dat deze plek eind 2021 beschikbaar kan zijn.

Vrijwilligers bij de tijdelijke werkschuur

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.