Eerste succesvolle vrijwilligersochtend in de Japanse Tuin

In de Japanse Tuin hebben we een geweldige 1ste ochtend beleefd op zaterdag 10 september. Vrijwilligers van het 1ste uur hebben mede door het onverwacht mooie weer een vruchtbare en actieve ochtend georganiseerd. Na een kop koffie hebben we samen riet weggesneden uit de vijvers. Mede door volledige inzet van de Bosbaas met transport en ondersteuning is vijver 1 weer compleet zichtbaar door onderwater het riet weg te snijden en daarmee te verzuipen!

Terwijl een groep vrijwilligers zowel langs als ook in de Vijver hard aan de slag waren, heeft vrijwilliger Ank iedereen die door de Japanse Tuin wandelde aangesproken en verteld wat wij aan het doen waren en ook het plan voor de Japanse Tuin laten zien. Spontaan hebben zich 5 vrijwilligers zich aangemeld die wij graag verwelkomen. Met zo’n begin zijn we heel blij. Natuurlijk kunnen we met een grotere groep vrijwilligers de taken beter verdelen en meer werk verrichten. Dus iedereen die interesse heeft is zeker nog welkom om te komen helpen.

De volgende werkochtenden met vrijwilligers zijn al gepland. Op 24 september en 15 oktober lopen we vijver 1 na en starten we met de aanpak van vijver 2!

Op 15 oktober willen we het 2e deel van de ochtend in de Werkschuur aan de Uilenboslaan de plannen voor de Japanse Tuin presenteren voor iedereen die daar interesse in heeft.

 

Volgende data: zaterdag 15 oktober en 24 oktober
Tijd: Om 8:15/8:30 uur starten we met een kopje koffie en we willen om 9:00 uur starten met het werk.
Locatie: Start bij Werkschuur aan de Uilenboslaan 3 , werkzaamheden in de Japanse Tuin

Vrijwilligers aan de slag in de Japanse Tuin

Vrijwilligers aan de slag in de Japanse Tuin