Het Máximapark bruist weer!

door | 19 mei 2022

Het Máximapark bruist weer en dat is goed te merken. Op zondag 22 mei strijkt een aantal evenementen neer in het Máximapark. We verwachten daarom weer meer drukte in en om het park. Kom lopend of op de fiets naar het park, of kies voor de trein of de bus. Voor actuele informatie en de bereikbaarheid raadpleeg je de websites van de evenementen.

Op zondag 22 mei verwachten we rond de middag de meeste drukte omdat er dan veel activiteiten samenvallen. Cultuur 19 verzorgt deze zondag weer het jaarlijks terugkerende evenement Zingende Beelden. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur kun je mee met een wandeling langs zes kunstwerken in het park met dansvoorstellingen. Bij Anafora gaan om 12:30 uur 3.000 badeendjes te water voor de badeendjes race van de Mixed Lions Club Utrecht Novum. Bij de schaaktafels is voor kinderen een schaakworkshop en wordt voorgelezen uit het boek ‘Simon de schaker’. Én het wordt een mooie zonnige dag, met veel aanloop naar het park, de speeltuin en bezoek aan de Intratuin.

Na twee jaar vrijwel geen evenementen is dit weer een eerste drukke dag met verschillende evenementen in het park. We hopen dat zo veel mogelijk mensen lopend of op de fiets naar het park komen. Voor mensen die toch met de auto komen verwachten we dat P1, de parkeerplaats aan de Utrechtseweg, snel vol is en dat het op de Utrechtseweg druk kan worden. Parkeren kan ook op de Burgemeester Middelweerdplaats (P2), tussen het politiebureau en het zwembad en op de Alendorperplaats (P3), achter de hockeyvelden. Vind je het geen probleem om wat verder te wandelen parkeer dan op de parkeerplaats bij het Castellum. Deze parkeerplaatsen bieden voldoende ruimte voor al het bezoek.

Samen zorgen we dat het Máximapark voor iedereen een fijne plek is om te zijn.

 

Zingende Beelden 2018 - Frouke Ringenoldus

Kom op de fiets of wandelend

Zingende Beelden 2018 - Frouke Ringenoldus

Zingende Beelden 2018. Foto Frouke Ringenoldus

Gerelateerde artikelen

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.

Krasse Knar Henk Veldhuizen

Elke donderdagochtend kom je in het park een stuk of vijftien ‘krasse knarren’ tegen, die als vrijwilliger in het Máximapark werken om het park nóg mooier te maken. Henk Veldhuizen is er vanaf het begin bij en hij is de oudste van de groep.