Bankje van Koningin Máxima

door | 1 februari 2021

Toen Koningin Máxima op 5 juli 2013 het Máximapark officieel opende, fietste zij samen met de burgemeester een rondje door ons mooie park en onthulde zij dit bankje dat daar ter ere van haar is geplaatst.

Vlinderhof Burendag

Koningin Máxima onthult bankje in het Máximapark

Aanvankelijk heette het Máximapark het Leidsche Rijn Park. Op 17 mei 2011 kreeg het park echter een nieuwe naam, ter ere van de veertigste verjaardag van toen nog Prinses Máxima. Met deze naamswijziging was niet iedereen het eens. Er werden handtekeningen verzameld om de gemeenteraad te overtuigen de naamswijziging ongedaan te maken. Op 16 september 2011 besloot de Utrechtse gemeenteraad hier geen gehoor aan te geven.

Op 5 juli 2013 opende Koningin Máxima zelf het park en onthulde zij het bankje dat daar ter ere van haar is geplaatst. Een mooi aandenken aan een feestelijke dag. Ook al staat de naam van de koningin op het bankje, je mag er gerust op gaan zitten.

Vlinderhof Burendag

Koningin Máxima in gesprek met burgemeester Wolfsen

Het bankje is sindsdien wel verplaatst. Het staat nu op een centraal punt, aan de rand van het activiteiten terrein met uitzicht over de Vikingrijn.

Vlinderhof Burendag

Bankje van Koningin Máxima

Gerelateerde artikelen

Hovenier Fred Weergang over de Japanse Tuin

Hovenier Fred Weergang over de vernieuwde beplanting van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin in de Binnenhof van het Máximapark wordt grondig onder handen genomen. Een gesprek met hovenier Fred Weergang, de bedenker van het nieuwe beplantingsplan.

Welke dieren zie jij in het Máximapark?

Zie jij ook wel eens opvallende dieren in het Máximapark? Help mee om informatie over de dieren en planten in het park te verzamelen en voeg dit toe aan de database van waarneming.nl.

Landschapsbeheerder Hans van Aartrijk

In mei 2024 viert de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern dat 50 jaar geleden het eerste ei werd gelegd voor de bescherming van landschapselementen.

Een wijngaard in het Máximapark

Voorjaar 2023 is in het Máximapark de Druivengaard geopend. Je vindt hem bij de sportvelden van VV De Meern. Peter Groeneveld, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Stadswijngaard Utrecht, vertelt.