Theaterspektakel Licht

Groot theaterspektakel in Máximapark

Van 26 oktober tot en met 20 november is in het Máximapark het visuele theaterspektakel Licht te zien: een theaterspektakel onder een gigantische sterrenhemel en vooraf een hartverwarmend diner in parkrestaurant Anafora.

De voorstelling ‘Licht’ vertelt het bijzondere verhaal over lichtontwerper Uri Rapaport die twee weken blind door het leven gaat na een operatie aan een tumor op zijn oog. Theatermaker Greg Nottrot (oprichter, regisseur en speler bij het in Leidsche Rijn gevestigde toneelgezelschap NUT (Nieuw Utrechts Toneel) neemt hem mee op een reis naar de bron van het licht. In deze voorstelling staat het lichtontwerp centraal. Samen met choreograaf Jasper van Luijk en danser Lo Walther Boer creëren zij een choreografie van licht.

Voorbeeld lichtkoepel voorstelling Licht

Lichtontwerper Uri Rapaport maakte voor ruim 750 theatervoorstellingen een lichtontwerp. Voor het eerst in zijn carrière staat hij nu zélf op het podium, in een even duister als oogverblindend ontwerp van eigen hand. Waar het lichtontwerp doorgaans in dienst staat van de voorstelling, is het in het maakproces van Licht het uitgangspunt. Een voorstelling over ons verlangen naar licht en onze angst voor het duister. Verwacht een verbijsterende trip door de geschiedenis van het licht.

Licht

Ook een avondje theater voor mensen met een U-pas

In het kader van de viering van 900jaar Utrecht zijn ruim 240 theaterervaringen gefinancierd vanuit het Utrechtse bedrijfsleven. In samenwerking met de U-pas en sociaal makelaars zorgen het NUT en Stadsschouwburg Utrecht ervoor dat deze theatercadeautjes terecht komen bij mensen voor wie een avondje theater er echt toe doet.

De voorstelling is te zien van 26 oktober t/m 20 november in het Máximapark te Utrecht. Start van de avond om 19u met het diner in Parkrestaurant Anafora, waarna we gezamenlijk naar de zwarte koepel in het park lopen.

Tickets inclusief driegangendiner: € 55,25 (€30,25 voor iedereen jonger dan 30 jaar) via www.het-nut.nl.

Praktische informatie

Waar
Restaurant Anafora, Uilenboslaan 1  3451 GB Utrecht

Klik hier voor meer info