Struinen in de Tuinen

Dit jaar hebben de festivals ‘Gluren bij de Buren’ en ‘Struinen in de Tuinen’ hun krachten gebundeld. In honderden Nederlandse tuinen kunnen mensen op zondagmiddag 5 september tussen 12 en 17u van live muziek genieten. Een overzicht van de optredens in en rond het Máximapark.

Podiumkunstenaars die optreden bij de mensen thuis. Kleinschalig, laagdrempelig, verbindend. Dat is het idee. Bewoners stellen hun huis en/of tuin beschikbaar als podium. Lokale podiumkunstenaars – zowel groene blaadjes als ervaren rotten – treden driemaal een half uur op, tussen 12 en 17 uur. De toegang is gratis.

‘Gluren bij de Buren’ bestaat al sinds 2008, en ‘Struinen in de tuinen’ kwam daar in 2012 bij. Normaal vindt ‘Gluren bij de Buren’ plaats in de maand maart, maar dit jaar was ook dat door Corona onmogelijk. Daarom heeft de organisator Stichting De Bühne dit jaar beide de festivals gebundeld.

Dit jaar zullen in zo’n 33 Nederlandse gemeenten acts uit alle windstreken neerstrijken in tuinen, die voor de gelegenheid omgebouwd zijn tot openluchtpodium. Zo ook in Utrecht en Leidsche Rijn. Het publiek flaneert van verkwikkende tunes naar (hart)verwarmende theaterspektakels.

‘Struinen in de Tuinen’ kan coronaproof doorgaan. Alle optredens zijn in de buitenlucht, er is voldoende ruimte om afstand te bewaren, en  het aantal bezoekers per optreden is relatief klein.

In en rond het Máximapark zijn in het kader van ‘Struinen in de tuinen’ vijf optredens:

  • De muziek-theater-band Torenhoog treedt op bij Stadsboerderij Steede Hoge Woerd, Hogewoerdplein 1, om 12u en 15.45u.
  • De Utrechtse stand up musicians Heug (Jan Schellink & Danibal) treedt op aan de Alendorperweg 52, om 12u, 13.30u en 15u.
  • De Utrechtse vocale vrouwengroep TimeLEZ treedt op in De Vlinderhof, Alendorperweg 44 TN, 12.45u, 14.15u, 15.45u.
  • Jazz-duo (piano en zangeres) How Sensitive in bedrijfsverzamelgebouw De Werkschuur, Alendorperweg 10a, 13.30u; 15u; 16.30u
  • Ontspannende harpmuziek, Alendorperweg 10a, 12.45a, 14.15, 15.45u.

Meer info over het programma:
www.struinenindetuinen.nl

Tekst: Lucie Th. Vermij

 

 

Optreden Sjors van der Panne in de Vlinderhof  Foto: Mirthe de Haas

Struinen in de Tuinen 2019