Oogstfeest op Steede Hoge Woerd

Vier het Oogstfeest samen, want samen smaakt alles beter! 

Vier samen de oogst! Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en -tuinen is het nu tijd om de oogst binnen te halen en het tuinseizoen af te sluiten. Daar hoort een feestje bij! Met activiteiten voor het hele gezin vieren we op zondag 2 oktober samen de oogst bij Steede Hoge Woerd.

Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het op 2 oktober tijd om de oogst binnen te halen en het tuinseizoen af te sluiten. Reden voor een feestje! Op zondag 2 oktober is er van 10 tot 17 uur van alles te doen voor jong en oud; help mee met oogsten in de tuin, neem deel aan verschillende (kinder)activiteiten, kom smullen bij de kramen en meer!

Courgettes, pompoenen, aardappels, peterselie, bieslook, prei: zolang de voorraad strekt mag je zelf groenten komen oogsten. Verser krijg je je groenten en kruiden niet! Van de aardappels kun je direct genieten in ‘van pieper tot patat’, hmm lekker! 

 

Bodemdierendag: pissenbeddensafari

De meeste bodemdieren zijn klein, maar ze doen grootse dingen voor de natuur. Elk jaar rond Dierendag gaan overal in het land honderden mensen op bodemdierensafari in het kader van de Bodemdierendagen. Op Steede Hoge Woerd is er een pissenbeddensafari. Hoeveel soorten leven er in de tuin?

 

Dierendag

Op 4 oktober is het natuurlijk Dierendag, en dat wordt op 2 oktober vast gevierd op Steede Hoge Woerd! Kom een snoepketting maken voor de verschillende dieren en verwen ze met bijvoorbeeld een lekkere massage of extra poetsbeurt.

Ga hier direct naar de website van Steede Hoge Woerd voor meer informatie over het Oogstfeest.

Oogsten in de Moestuin van Steede Hoge Woerd

Festival TREK

Festival TREK

sep 6 - 8, 2024 Gehele Dag Activiteit Activiteitenterrein Eten en drinken

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Geniet van muzikaal talent en kleinkunstenaars. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Lees meer