Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen vinden dit jaar plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni, op vele plekken in het land en natuurlijk ook in ons eigen Castellum Hoge Woerd. Op de donderdag daaraan vooraf (16 juni) is er al een spetterende Grote Archeologie Show over spraakmakende ontdekkingen in stad en regio Utrecht van het afgelopen jaar.

Nationale Archeologiedagen

Op 16 juni vindt in Utrecht de eerste editie plaats van de Grote Archeologie Show: een wervelende waterval van tien flitspresentaties over spraakmakende ontdekkingen in stad en regio Utrecht van het afgelopen jaar. Deze bonte parade van stand-up archeologie wordt verzorgd door een keur aan bevlogen experts met jarenlange ervaring in Utrechtse bodem.

Nationale Archeologiedagen 16 juni

Op bioscoopformaat kijk je live mee terwijl zij met een microscoop-camera een 1e-eeuwse fuik onderzoeken, of ga je mee met een dronevlucht langs alle hoogtepunten van de ‘Vikingrijn’. Van Romeinse brugpijlers tot vroeg-middeleeuwse barnsteen, een groot scala aan vondsten, perioden en technieken komt aan bod, waarbij steeds weer grote verhalen blijken te schuilen in soms maar kleine objecten. Als je in één klap alle archeologische hoogtepunten van de afgelopen tijd wilt (her)beleven dan mag je de Grote Archeologie Show niet missen. Wees er snel bij, want vol = vol.

Romeinse soldaten tijdens in wachttoren

In het weekend is er ook van alles te doen.

  • Er is een nieuwe expositie ‘Compostkleding’, waar je je kunt laten inspireren door het textiel van de toekomst.
  • Er is een familievoorstelling ‘Scheur in de Tijd’ van Het Filiaal, een spannende buitenvoorstelling over tijdreizen, Utrecht en over muren tussen mensen bouwen óf afbreken.
  • Voor een interactieve theatervoorstelling ben je bij Time Travel Tea Party aan het juiste adres: reis samen terug in de tijd naar de Romeinen.
  • De Romeinse soldaten van Pax Romana komen weer langs om te trainen op het binnenterrein en de Romeinse wachttoren te openen voor het publiek.
  • Er is een workshop ‘verven met natuurlijk pigment’
  • Met het Kinderspoor kan de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen op te speuren, puzzels op te lossen en de code van een geheim kistje te kraken.
  • Je kan ook een met een speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.
textiel van de toekomst
Romeinse soldaten tijdens hun training

Op zaterdagmiddag 18 juni van 14 tot 16u brengt ‘The Travelling Farm Museum’ een bezoekje aan Castellum Hoge Woerd. Dit is een fietsend museum voor vergeten vaardigheden vertelt je alles over de recente geschiedenis van Leidsche Rijn en de vergeten vaardigheden op het gebied van landbouw en voedselproductie.

Bekijk het hele aanbod en de details hier. 
www.museumhogewoerd.nl/aanbod/

 

Time Travel Tea Party