Leer tuinieren bij Steede Hoge Woerd

Workshop natuurlijk tuinieren met en voor bestuivers zoals bijen
Workshop tuinieren voor beginners op stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Thema: tuinieren met de natuur, de rol van bestuivers en vooral bijen.

Leer tuinieren van de tuinders van Steede Hoge Woerd. Deze activiteiten zijn laagdrempelig en heel praktisch: onder begeleiding van de tuinders ga je aan de slag in de tuin, de moestuin of de bloemenpluktuin. Je krijgt een introductie over het onderwerp van die dag, over de werkzaamheden die we deze dag doen en je hebt gelegenheid om vragen te stellen.

Op deze manier heb je een handig opstapje om ook thuis meer met je tuin of op je balkon te doen met (eetbare) planten. Zowel groenten/fruit als vaste planten als eenjarige planten komen aan bod. Voor een deel worden de werkzaamheden bepaald door de tuin zelf: we kijken wat er nodig is en spelen in op het moment. We kunnen dus nog niet exact van tevoren vertellen wat je precies gaat doen.

Van 15 t/m 25 april vindt de Nationale Bijentelling plaats. Tijdens de tuin-workshop van zaterdag 13 april is er speciale aandacht voor de onmisbare rol van bestuivers en bijen bij het tuinieren.