Groen moet je doen

GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht 

Zondag 11 juni organiseert stichting GroenmoetjeDoen! in samenwerking met Utrecht Natuurlijk en BuurtNatuur030 de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht. Op ruim 24 groene zelfbeheerlocaties worden er tussen 10.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd rondom het centrale thema Groene verbindingen in Utrecht, op weg naar een gezonde en toekomstbestendige stad. Jong en oud is welkom en maakt kennis met groene zelfbeheerprojecten op het gebied van klimaatadaptatie. 

Een greep uit het programma
In de middag kan je om 14.00 uur aan de Groenedijk 49 aansluiten bij een workshop over Sinusmaaien, een speciale maaitechniek om de biodiversiteit te vergroten. Sluit om 15.00 uur aan bij de rondleiding Eetbare wijk en voedselbos Rijnvliet. De dag eindigt met een rondleiding, een hapje en een drankje bij De Buitenhof, het ecologische deel van het Maximapark. 

Neem zelf een kijkje  tussen 10.00 en 17.00 uur bij Steede Hoge Woerd als je ideeën op wilt doen voor een groentetuin, composthoop, bijenhotel of egelhut. 

Fietstocht langs de locaties 
Voor het bezoeken van meerdere activiteiten kan je dit jaar op eigen gelegenheid – aan de hand van de izi.travel app GroenmoetjeDoen! – een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.

Kijk voor meer informatie over de dag op