Dauwtrappen

Dauwtrappen met de Vrienden van het Máximapark is een leuke traditie geworden én dit jaar mag het weer!

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, kan iedereen die dat wil weer deelnemen. Startpunt is Werkschuur aan de Uilenboslaan 3 waar we om 5.30 uur verzamelen. De wandeling start om 6 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling worden allerlei wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het park verteld.

Dauwtrappen is in Nederland een traditie door al voor het ochtendgloren op te staan om vervolgens in groepsverband een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

Of de dauw op het gras een zuiverende werking had, is niet bekend maar wat wel bekend is, is dat dauwtrappen in het Máximapark ook al jaren een leuke traditie is. 

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, kan iedereen die dat wil weer deelnemen. Startpunt is Werkschuur aan de Uilenboslaan 3 (tegenover het parkeerterrein bij de hoofdentree van het park) waar om 5.30 uur wordt verzameld. De wandeling, die om 6 uur start, duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling worden allerlei leuke wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het park verteld. Dit is vooral leuk voor nieuwe bewoners die recent in Leidsche Rijn en Vleuten De Meern zijn komen wonen.

Met het oog op de koffie wel graag even aanmelden via vrijwilligers@maximapark.nl

Vlinderhof Burendag

Zonsopgang in de Japanse tuin

Festival TREK

Festival TREK

sep 6 - 8, 2024 Gehele Dag Activiteit Activiteitenterrein Eten en drinken

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Geniet van muzikaal talent en kleinkunstenaars. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Lees meer