Dauwtrappen

Kom dauwtrappen in het Máximapark!

Wees er vroeg bij en wandel mee door ons prachtige Máximapark op Hemelvaartsdag.

Dauwtrappen is in Nederland een traditie door al voor het ochtendgloren op te staan om vervolgens in groepsverband een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

Of de dauw op het gras een zuiverende werking had, is niet bekend, maar  dat dauwtrappen in het Máximapark ook al jaren een leuke traditie is weten we zeker.

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, kan iedereen die dat wil deelnemen. Startpunt is Werkschuur aan de Uilenboslaan 3 (tegenover het parkeerterrein bij de hoofdentree van het park) waar we om 5.30 uur  verzamelen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling vertellen we allerlei leuke wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het park.
Dit is vooral óók leuk voor nieuwe bewoners die sinds kort in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen.

Aanmelden kan via vrijwilligers@maximapark.nl

Vlinderhof Burendag

Zonsopgang in de Japanse tuin