Buurtcamping Hoge Woerd 2022

Welkom bij Buurtcamping Utrecht Hoge Woerd

Ook dit jaar wordt de zomervakantie afgetrapt door Buurtcamping Utrecht. Van vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli zijn buurtcampings in de parken door heel Utrecht, en in Leidsche Rijn is dat bij de Steede Hoge Woerd (bij het Castellum).

Begin juli wordt de Steede Hoge Woerd drie dagen lang een gezellige camping, een mini-dorpje, bewoond door allerlei mensen uit de buurt: zowel mensen die al járen in deze omgeving wonen als nieuwkomers, zowel jong als oud, van muurbloempjes tot druktemakers. De buurtcamping is een beproefde manier om (nieuwe) mensen te leren kennen en ook béter te lezen kennen dan het korte praatje in de straat en/of over de heg. Op een camping is iedereen je de hele dag buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder je arm zien we er allemaal even knullig uit. Het wordt een kampeerweekend vol sport, kunst, kampvuurtjes, bbq’s, en muziek. Het thema van de Buurtcamping Hoge Woerd 2022 is ‘Flower Power / Hippies in de natuur’.

Baloise Ladies Tour in het Máximapark

Teamleden van het Buurtcamping team testen alvast wat materiaal uit.

In De Leidscher Rijner kun je een interview lezen met Marije Bergstra van het team dat de buurtcamping van Leidsche Rijn organiseert. Dat doet zij samen met Joyce, haar steun en toeverlaat, een groep enthousiaste meiden, en een heleboel andere vrijwilligers en sponsors wil ze de buurt dichter bij elkaar te brengen.

Marije vertelt: ‘Het is superleuk om te zien hoe mensen bij elkaar komen. Ik zag twee oude studievrienden er op de camping achter kwamen dat ze heel dicht bij elkaar woonden. ‘Mensen leren hun buurt kennen en dat krijg je te horen. Dat is echt iets wat ik fantastisch vind. Het is hard werken, maar ontzettend lonend.‘. Zij waarschuwt: ‘In 2019 waren de plekken op de camping eigenlijk direct al weg, we waren gelijk uitverkocht en het was een groot succes. Dit jaar hebben we minder plekken en misschien wel meer animo voor de buurtcamping dus verwacht ik dat we ook dit jaar erg snel uitverkocht zijn.

Baloise Ladies Tour

Teamoverleg van Buurtcamping Hoge Woerd

Kosten deelname

Voor 2 nachten, 2x ontbijt, 2x avondeten en deelname aan het programma betaal je €20,- per persoon. Daar komt €20,- per tent bij.
Met een U-pas betaal je € 5 pp en €5,- per tent.
Kinderen van 0-11 jaar zijn gratis.

Informatie over alle buurtcampings in Utrecht: Utrecht – De Buurtcamping
Nieuws op Facebook: De Buurtcamping Hoge Woerd | Facebook
En op Instagram: Buurtcamping Hoge Woerd op Instagram
Vragen? E-mail: hogewoerd@debuurtcamping.nl

de buurtcamping majellapark

Buurtcamping affice

Festival TREK

Festival TREK

sep 6 - 8, 2024 Gehele Dag Activiteit Activiteitenterrein Eten en drinken

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Geniet van muzikaal talent en kleinkunstenaars. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Lees meer