Baloise Ladies Tour start in Máximapark

Baloise Ladies Tour

Baloise Ladies Tour ook dit jaar weer van start in Máximapark

Op woensdag 13 juli 2022 start de Baloise Ladies Tour in het Máximapark in Utrecht. Deze achtste editie start met een tijdrit vanuit het Máximapark  Om de minuut fietsen zowat 150 wielrensters zo snel mogelijk van parkrestaurant Anafora naar het Berlijnplein in het centrum van Leidsche Rijn.

De Baloise Ladies Tour is de grootste rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Het is de derde keer dat de Ladies Tour ook in Utrecht wordt gehouden: de eerste keer was in 2019, de tweede editie vond in 2021 plaats.

De Baloise Ladies Tour, die in 2014 van start ging onder de naam BeNe Ladies Tour als een vierdaagse rittenkoers van de Lage Landen voor de vrouwenelite, heeft sinds vorig jaar de naam Baloise Ladies Tour.

Baloise Ladies Tour in het Máximapark

Baloise Ladies Tour in het Máximapark

Het is alweer de achtste editie van deze vrouwenrit. De eerste keer in 2014 duurde de wedstrijd slechts twee dagen, in 2015 drie dagen. In 2016 telde de wedstrijd vier etappes: de tijdrit werd ’s middags na de 2e etappe verreden. Vanaf 2017 bestaat de wedstrijd uit vijf ritten, inclusief een proloog en een tijdrit, verdeeld over vier dagen. De editie van 2020 ging niet door vanwege de coronapandemie. In 2022 is de rittenkoers uitgebreid van 4 naar 5 wedstrijd dagen.

Organisator Geert Stevens: ‘We zien als een grote eer om opnieuw met de gemeente Utrecht te kunnen samenwerken. Dat gebeurde tot nu toe op een sublieme manier. Het is belangrijk dat de toprensters ook enthousiast zijn van de startlocatie. We brengen opnieuw een internationaal deelnemersveld van ongeveer 30 nationaliteiten aan de start.’

 

Baloise Ladies Tour

Baloise Ladies Tour in het Máximapark

Maarten van Ooijen, de Utrechtse wethouder Sport tot 2021: ‘Wedstrijden zoals de Baloise Ladies Tour en de Vuelta bieden niet alleen Utrechts talent, maar talenten uit de hele wereld, een prachtig podium. Ik hoop dat de Baloise Ladies Tour meiden en jonge vrouwen in Utrecht inspireert om ook zo’n mooie sport te kiezen.’

Op donderdagavond 18 augustus gaat ook de Spaanse wiellerronde Vuelta van start in Utrecht. Deze route komt niet door het Máximapark, maar komt wel door een deel van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Rittenschema Baloise Ladies Tour 2022:

  • Woensdag 13 juli: proloog in Utrecht
  • Donderdag 14 juli: Eerste rit: Zulte-Zulte
  • Vrijdag 15 juli: Tweede rit: Herzele-Herzele
  • Zaterdag 16 juli: Derde rit A: Cadzand-Knokke-Heist en Derde rit B: individuele tijdrit in Knokke-Heist
  • Zondag 17 juli: Vierde rit: Deinze-Deinze

 

Infobijeenkomst gemeente Utrecht
Op dinsdagavond 7 juni organiseerde gemeente Utrecht een informatieavond voor bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern over de komst van de wielerwedstrijden Baloise Ladies Tour en La Vuelta.

Heeft u toch nog vragen over een van deze twee evenementen stuur dan een mail naar: lavuelta@utrecht.nl

Baloise Ladies Tour

Baloise Ladies Tour wielrenner 

Baloise Ladies Tour

Belle de Gast, deelnemer Baloise Ladies Tour 2021