Acrobatiekvoorstelling

Dansvoorstelling met zes acrobaten op leeftijd

Dansgezelschap Circumstances, dat eerder dit jaar in het Máximapark te zien was met een voorstelling bij ‘Zingende Beelden’, treedt op 22 december 2023 weer op en wel in Podium Hoge Woerd met de voorstelling ‘Glorious Bodies’, over effecten van ouder worden in het algemeen en bij acrobaten in het bijzonder.

Ouderdom/veroudering is een behoorlijk taboe-onderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net als topsporters stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren de meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn?

 

‘Glorious Bodies’ is een circus- en dansvoorstelling van zes oudere acrobaten – tussen de 55 en 67 jaar – met een verleden in het klassieke circus. Het gaat over de draagkracht van ons lichaam, over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam. Het is een idee van de jonge Vlaamse dans- en circusmaker Piet Van Dycke en wordt opgevoerd door zijn theatergroep Circumstances.

De voorstelling wordt uitgevoerd door zes ‘oudere’ acrobaten gespecialiseerd in partneracrobatiek. Zij hebben achtergronden in klassiek circus, modern danstheater, straattheater en acroyoga. Een deel van hen is al ‘met pensioen’, een ander deel geeft nog actief les. Een gemeenschappelijk factor is dat ze allemaal een grote fysieke gedrevenheid hebben om ook te blijven trainen.

Op de site van Podium Hoge Woerd een Interview met choreograaf Piet Van Dycke: https://www.podiumhogewoerd.nl/magazine/even-voorstellenpiet-van-dycke-en-circumstances

Voorstelling ‘Glorious Bodies’:
Wanneer: 22 december 2023, 20.30u
Waar: Podium Hogewoerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht – De Meern
Website: https://www.podiumhogewoerd.nl/
Tickets: € 21,- (standaard), € 18,– (18+ of student), € 10,50 (U-pas)
– Trailer: youtube trailer

Voorafgaand aan de voorstelling gaat choreograaf Piet Van Dycke in gesprek met programmeur Podium Hoge Woerd Marjan van Huijstee. Van Dycke zal vertellen over zijn bijzondere dansgezelschap, zijn drijfveren en hoe de voorstelling tot stand is gekomen.
Tickets voor deze inleiding zijn voor 1 euro extra te koop bij je voorstellingstickets.

 

Piet Van Dycke