Over het park

Vrijwilligers & Organisaties

Vrijwilligers spelen grote rol in het beheer, programmering, de ontwikkeling van en de communicatie over het park. Hieronder lees je meer over de verschillende organisaties en vrijwilligers die actief zijn in en voor het park.

De Parkorganisatie is een uniek samenwerkingsmodel waarin de gemeente en vrijwilligers samenwerken. Er zijn veel verschillende organisaties actief in het Máximapark, sommigen met beheer en onderhoud anderen met activiteiten of beiden. Met de Parkorganisatie proberen we zo veel mogelijk samenwerking te stimuleren.

Lees hier meer over de Parkorganisatie.

In vogelvlucht

Vrijwilligers & Organisatie van het Máximapark

Vrienden van het Máximapark

De Vrienden van het Máximapark zijn vanaf het begin betrokken bij het Máximapark dat toen nog Leidsche Rijn Park heette. Ze spelen een grote rol in het beheren en onderhoud van het park, maar ook bij nieuwe ontwikkelingen en activiteiten in het park. Verschillende vrijwilligers van de Vrienden zijn ook nauw betrokken bij de Parkorganisatie en nemen deel in verschillende werkgroepen en de koppels. De Vrienden dragen het Máximapark een warm hart toe en zijn als Stichting ook een belangrijke partner voor de Parkorganisatie.

Lees hier meer over de Vrienden van het Máximapark.

Vlinderhof

De Vlinderhof is een bijzondere tuin in de Binnenhof: bijzonder omdat hij is ontworpen door de bekende tuinarchitect Piet Oudolf én omdat het een bewonersinitiatief is. De tuin is ontworpen in samenspraak met de bewoners en wordt ook beheerd door bewoners. De Vlinderhof heeft een groep van bijna 60 vrijwilligers die de tuin netjes beheren en verschillende activiteiten organiseren.

Lees meer over het ontstaan, Piet Oudolf, bijen, vlinders en alle planten in de Vlinderhof op www.vlinderhof.com.

Landschapsbeheer

Landschapsbeheer Vleuten-De Meern is een vereniging van ruim 40 vrijwilligers die werken aan het beheer en onderhoud van kleine landschapselementen in de omgeving van Vleuten-De Meern. Landschapsbeheer speelt een grote rol in het beheer van De Buitenhof.  Hier bevindt zich ook hun werkplaats en uitvalsbasis; De Buitenplaats aan de Hof Terweydeweg 1A in Vleuten. 

Ga naar de website van Landschapsbeheer Vleuten-De Meern.

De Krasse Knarren

De Krasse Knarren van het Máximapark bestaan al meer dan 5 jaar. Deze groep van ongeveer 15 betrokken vrijwilligers zijn veelal gepensioneerde mannen, aangevuld met enkele jongere mannen die vrij nemen om ons Máximapark nog mooier te maken. Jaarlijks maken we in overleg met de gemeente een werkplan, welke werkzaamheden de gemeente voor haar rekening neemt en wat de Krasse Knarren doen. Elke donderdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur zie je de Krasse Knarren in hun lichtgroene jassen aan de slag ergens in de Binnenhof.

Lees hier het hele verhaal over “de Krasse Knarren”

50|50 Green

Mondkapjes, petflesjes, gaspatronen, gasflessen, blikjes, papieren wikkels en heel veel sigarettenpeuken… Elke week ligt er best weer veel werfvuil in het park, vooral op de parkeerplaatsen en langs de belangrijkste fiets- en wandelpaden. De mannen van 50|50 Green ruimen het elke maandag weer op.

Lees hier verder het verhaal over de mannen van 50|50 Green

start van een rondleiding

Meedenken of meewerken?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meedenken en -helpen om het Máximapark nog een beetje mooier te maken. Wil je meewerken? In het groen of bijvoorbeeld bij onze werkgroep communicatie? Meld je dan aan bij het parksecretariaat via e-mailadres: vrijwilligers@maximapark.nl

Voor een actueel overzicht van de laatste vacatures klik je hier.

Wie kom je tegen in het park?

In het Máximapark gebeurt een heleboel en er zijn veel verschillende (vrijwilligers) organisaties en mensen actief.

Maak hier kennis met een aantal betrokkenen van het park. 

 

De werkschuur

Op 29 april is de officiële opening van de Werkschuur voor de vrijwilligers van het Máximapark. Hier staat het gereedschap opgeslagen en is een kantine voor de koffie en dient als vergaderruimte. Deze Werkschuur heeft een hele geschiedenis. Henny Smorenburg was erbij betrokken en vertelt.

Lees meer over “De werkschuur” en het interview met Henny Smorenburg.

Peter Mocking

Supervrijwilliger

Peter Mocking is wel ongeveer de súpervrijwilliger van het Máximapark.

Hij coördineert de Krasse Knarren die het park netjes houden, en verzorgt excursies. En sinds kort is hij de beheerder van de onlangs geopende Werkschuur. Een gesprek over zijn leven in en om het Máximapark.

Lees het interview met Peter Mocking…

Artikelen over

Vrijwilligers & Organisatie van het Máximapark