Over het park

Eten & Drinken

In en rondom het Máximapark kun je op veel plekken genieten van een hapje en een drankje.

In het noorden:
 Restaurant Dengh
  Key West Beachhouse

In het hart van het park:
 Anafora Parkrestaurant

In het zuidoosten:
 Maximus Brouwerij
 Restaurant Rare Jongens
 CastellumCafé

In vogelvlucht

Eten & Drinken in het Máximapark

Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij, gelegen aan Het Lint, is een drukbezochte ontmoetingsplaats voor de wijde omgeving. Maximus heeft een brouwerij, een proeflokaal en een terras. Maximus brouwt onder meer het parkbier ‘Mockingbird’,  gemaakt van hop dat verbouwd wordt langs de Pergola in het Máximapark. De opbrengst van dit bier gaat gedeeltelijk naar een goed doel.

 

Anafora Parkrestaurant

Anafora Parkrestaurant ligt centraal in het Máximapark, op een unieke locatie aan de Vikingrijn. Het restaurant is gebaseerd op een schetsontwerp van architect Pierre Cuypers uit 1896, bekend van onder andere het Rijksmuseum  en het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel De Haar in Haarzuilens.

Anafora is een heerlijke plek om binnen (of bij mooi weer buiten) het leven te vieren, natuurlijk vergezeld door een hapje en drankje. Anafora’s keukenbrigade laat zich inspireren door de natuur, en kiest dan ook zoveel mogelijk voor biologische producten uit de streek. Gezond, verrassend én lekker eten staat bij Anafora hoog in het vaandel.

Website Anafora: www.anafora.nl

CastellumCafé

Het CastellumCafé is het restaurant in Castellum Hoge Woerd. Het Castellum is een moderne versie van een Romeins fort, gelegen in het zuidoosten van het Máximapark. De keuken van het CastellumCafé is Italiaans geïnspireerd, met gebruik van veel lokale seizoensproducten. Iedere dag wordt er vers deeg gemaakt voor de pizza’s uit de steenoven.

Het CastellumCafé heeft een terras op het zuiden, op een terrein zo groot als een voetbalveld. Hier kunnen kinderen vrijuit spelen, terwijl de ouders genieten van het goede leven.

Website CastellumCafé: www.castellum.cafe

Key West Beachhouse

Key West Beachhouse is gevestigd aan het strand van de Haarrijnseplas, net buiten het Máximapark. Key West Beachhouse is een laid back restaurant, een authentiek strandpaviljoen waar de elementen van de zee aanwezig zijn.

Je kunt hier het hele jaar genieten van een unieke plek aan het water waar niks moet, maar alles mag. Dus slow-down en beleef na een dag hard werken nog even een paar uurtjes vakantie!

Website Key West Beachhouse: www.keywestbeachhouse.nl

Restaurant Dengh

In het noorden van het Máximapark vind je restaurant Dengh. Op de plek waar nu restaurant Dengh staat, hadden twee millennia geleden de Romeinen hun tenten opgeslagen. In de 13e eeuw was hier een bijzonder kasteel opgetrokken: Kasteel Den Engh, dat zich vanaf 1536 ‘ridderhofstad’ mocht noemen, totdat in de 18e eeuw het verval toesloeg.

Den Engh is nieuw leven ingeblazen met een bestemming van alle tijden: de ultieme uitspanning. Waar je uitrust, aansterkt en geniet van het moment. Onder een nieuwe naam die de geest van lang vervlogen tijden helemaal vertaalt naar nu: Dengh.

Website Restaurant Dengh: www.dengh.nl

Restaurant Rare Jongens

In het zuidoosten van het Máximapark, nabij Castellum Hoge Woerd, vind je restaurant Rare Jongens. Na 2000 jaar zijn de Rare Jongens weer neergestreken aan de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Dit is de perfecte plek voor een eet- en drinklokaal dat de culinaire- en wijntraditie van deze bijzondere plek in ere herstelt.

Rare Jongens is een sfeervolle plek, waar gezelligheid en lekker eten & drinken hoog in het vaandel staan. ’s Winters zit je huiselijk binnen en zomers strijk je neer op het heerlijke terras en ontsnap je even aan je dagelijkse beslommeringen.

Website Rare Jongens: www.rarejongens.com

Artikelen over

Eten & Drinken in het Máximapark